Esecul de sambata noapte suferit de Petrolul la Medias, cu U. Cluj, a fost unul frustrant, la propriu, ardelenii marcand golul de 3-2 cu doar cateva secunde inainte de a se termina prelungirile!
Infrangerea a declansat nemultumirea antrenorului petrolist, Valeriu Rachita, acesta avand o interventie foarte dura la adresa Ligii Profesioniste de Fotbal si a Federatiei. Motivul l-a reprezentat eliminarea directa a atacantului Apostu, la scorul de 2-1 pentru ploiesteni, eliminare dictata foarte usor de catre centralul Radu Petrescu. Care central, total intamplator, desigur si nu “legat” de prezenta in conducerea gazdelor a unor “personaje” importante, gen Malureanu sau Marginean, a “prins” din nou un meci al lui U. Cluj, dupa ce, prima etapa, arbitrase in victoria “sepcilor rosii” de la Mioveni, scor 1-0!
“Am de gand sa discut cu primarul Ploiestiului posibilitatea retragerii din campionat. O sa cedam echipa LPF-ului si FRF-ului, pentru ca nu vad rostul a ceea ce se intampla. Dorim sa jucam pe teren, sa ne vedem de treaba, dar nu suntem lasati. Am primit 700 de milioane de lei amenzi, in 2 meciuri, avem eliminari pe banda rulanta, jucam cu portile inchise… Noi dorim sa facem fotbal, facem un stadion nou, dar care este rostul, daca nu suntem doriti? Ma asteptam la altceva de la Liga I. Voi propune primarului sa cedam echipa Ligii si FRF-ului, pentru ca nu avem alte mijloace, decat cele fotbalistice!” – a declarat Rachita. “Nu ma intereseaza suspendarea arbitrului! Facem scoli, licente, platim mii de euro, degeaba. Am familie, nu vreau sa patesc cine stie ce pe banca, din cauza unor astfel de meciuri. Nu vreau sa facem scandal, asa ca le vom da echipa lor, poate asa o sa fie lasata in pace”.

Apostu, amendat

Jucatorul Petrolului, Bogdan Apostu, a bifat cea de-a treia eliminare a Petrolului, in primele 4 etape din Liga I, dupa Enescu (cu Otelul, ca rezerva) si Zendeli (la Vaslui). Apostu a primit rosu, direct, in min. 55, pana in acel moment centralul Radu Petrescu nearatand vreun avertisment , macar! Acesta a atacat o minge, care a fost prinsa de portarul Popa, cel din urma, neatins, simuland o lovitura dura si astfel l-a “pacalit” pe Petrescu, care a scos cartonasul rosu, stricand echilibrul partidei. “Apostu va fi amendat cu 1000 de euro. Trebuia sa evite acel atac, mingea era deja la portar” – a anuntat Rachita.
Culmea, si omologul lui Vivi, Ionut Badea, a avut “de obiectat” la arbitraj. Badea a amintit ca se putea acorda “al doilea avertisment, la lovitura de la 11 metri! Atunci, Straut l-a faultat pe Cristea, fara a fi avertizat, doar ca Straut si niciun alt petrolist nu aveau avertismente primite pana, in min.71! Pana la final, insa, petrolistii au primit si 4 avertismente, toate dupa min. 87, pentru trageri de timp!
Marian DIMA