Oricat ar vrea Rachita si suporterii actuali ai Petrolului sa se imbete cu apa rece si sa spere ca lucrurile se rezolva pe toate fronturile doar pentru ca in tara e cod portocaliu, realitatea este una singura: nu mai e timp pentru formarea unei echipe „adevarate”!
Managerul Petrolului va avea de luptat contracronometru cu problema formarii lotului de jucatori pentru turul de campionat. Numeric, in primul rand, pentru ca de valoare e imposibl sa mai discutam in conditiile in care nici macar nu exista un buget al echipei pentru noul sezon si, implicit, nu pot exista oferte concrete pentru fotbalistii de valoare. Peste doar 6 zile este programata reunirea lotului de jucatori. Admitand, prin absurd, ca nu vor fi probleme financiare, tot ar exista criza de timp. Fie si pentru simplul motiv ca jucatorilor care vor veni la Petrolul le va lua ceva timp sa se acomodeze.
Vor urma, rapid, cele doua stagii de pregatire: primul la Sinaia, al doilea- in Austria si, la incheierea acestora se va stabili cu cine va pleca Petrolul la drum in noua editie de campionat.
Totul va fi facut la foc automat, ceea ce nu cadreaza cu o unitate a grupului absolut necesara pentru obtinerea unor rezultate decente in primele etape.
Acum, daca Rachita a renuntat (logic) la 13 jucatori, inseamna ca o avea el ceva pregatit sa aduca in loc.
Numai ca, episoade de genul Ene, Stegaru, Bozga si Daniel Stan ar lasa urme mult mai adanci la nivel de Liga I. Nu va mai fi la fel de usor pentru Petrolul sa revina pe linia de plutire daca va intra in vrie, asa cum s-a intamplat, la un moment dat, si in Liga a II-a. Pentru ca nivelul fotbalistic este cu totul altul, mult mai ridicat decat in Seria a II-a.
Evident ca se vor gasi unii care sa spuna ca o astfel de abordare este una rautacioasa. Dar, la fel de clar este faptul ca doar cine nu vrea sa vada, din diferite motive, nu constata lesne ca pentru Petrolul nu mai e timp!
Edi MOLDOVAN