7 IUNIE

Plenul Camerei Deputatilor a respins, ieri, in sesiunea de vot final, motiunea simpla a opozitiei intitulata “Un flagel national-plantele etnobotanice”. Motiunea a fost dezbatuta, luni, de catre deputati. Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, in plenul Camerei, ca masurile luate pana acum au determinat limitarea proliferarii magazinelor care comercializeaza astfel de produse. “Daca in 2010 functionau 373 de magazine cu acest profil, in prezent mai functioneaza numai 26 de unitati. Aproape 350 de magazine au fost inchise de anul trecut pana acum. Va asigur ca nu ne vom opri aici”, a spus ministrul.

8 IUNIE

Astazi, medicii si farmacistii vor sustine examenul pentru obtinerea gradului de medic,
respectiv farmacist primar. Candidatii trebuie sa obtina la fiecare proba eliminatorie minimum nota 8, aceasta fiind si media minima de promovare si confirmare in gradul profesional. La nivel national, s-au inscris 1246 de candidati, dintre care 23 sunt din Prahova. Niciunul dintre candidatii prahoveni nu s-a inscris pentru gradul de farmacist primar.

9 IUNIE

Maine, de la ora 18.00, Teatrul “Toma Caragiu” va prezenta pe scena Teatrului “Maria Filotti” din Braila spectacolul “D’ale Carnavalului” de I.L.Caragiale, regizat de Lucian Sabados. Cele doua institutii au incheiat recent o colaborare sub forma unui schimb de spectacole. In cadrul acesteia, cu cateva zile in urma, la teatrul ploiestean a fost prezentat spectacolul teatrului din Braila “O scrisoare pierduta” de I. L.Caragiale, regizat tot de Lucian Sabados.