U Mobitelco – CSU Asesoft 64-61 (31-24)

Asesoft a pierdut agonizant la Cluj, in ultima secunda a intalnirii, in urma unei reusite de la peste zece metri a lui Morris. U Mobitelco a transat meciul 6 cu scorul de 64-61 si isi trece in cont primul titlu de campioana dupa o pauza de 15 ani.
Miza intalnirii si-a pus amprenta asupra evolutiei celor doua echipe in secventele de debut. Qarraan a spart gheata de la libere, insa primul cos din actiune a venit pe mana lui Chetreanu, dupa trei minute si jumatate de joc. Silvasan a oferit Clujului un avans de doua posesii la jumatatea primului sfert, 9-4, iar Cuic s-a dovedit a fi un adversar redutabil chiar si pentru viteza lui Mack. Astfel, Asesoft a apelat la aruncarile din spatele semicercului, ploiestenii eliberandu-l de doua ori decisiv pe Qarraan la 6.75 m. Dupa zece minute, scorul era de 17-10 in favoarea amfitrionilor, la capatul unui sfert in care trupa lui Arnautovic a punctat doar prin tandemul Burlacu – Qarraan.
Perioada de criza in evolutia finalistelor s-a acutizat in debutul actului secund, tabela ramanand inghetata pentru aproximativ patru minute. Arnautovic l-a trimis in lupta pe Ford, iar plusul de forta al echipei Asesoft in spatiul de trei secunde s-a concretizat imediat in jocul alb-albastrilor. U Mobitelco nu a cedat, insa, in niciun moment conducerea, ardelenii avand in Cuic si Silvasan principalele guri de foc.
Destul de apatic in prima repriza, cosgheterul gazdelor, americanul Dykes, si-a regasit pofta de joc dupa pauza, si, cu ajutorul conationalului sau, Morris, a distantat trupa lui Tenter la 36-26 in minutul 23. Chiar daca nu s-au aflat la finalizare, Tudor si Westrol au desenat cu mult calm atacurile pozitionale, insa punctele au cazut cu greu pe tabela in dreptul ploiestenilor. Un partial de 9-0 a reechilibrat situatia, 36-35, iar Burlacu si compania au continuat sa creada in sansa lor. A urmat o perioada in care cele doua combatante au jucat haotic, in speranta de a rupe ritmul jocului, iar dupa 30 de minute tabela indica 43-39 pentru gazde.
Westrol a plantat o tripla in chiar primul minut al sfertului decisiv, iar Asesoft a venit la un singur punct in spatele studentilor. Cu trei jucatori in pericol de eliminare, Clujul a prestat deseori o aparare in zona, Silvasan si compania acordandu-i o mai mare atentie doar lui Burlacu. In ofensiva, ardelenii nu au gasit cele mai bune solutii, insa si-au pastrat calmul la linia de libere. Thomson a parasit primul terenul din cauza cumului de greseli personale, iar alb-albastrii au incercat sa mute jocul in spatiul de trei secunde, Arnautovic vazandu-se obligat sa apeleze la Burlacu. Capitanul si-a facut imediat simtita prezenta, iar CSU Asesoft a strans diferenta la doar doua puncte cu trei minute ramase pana la final. Szijarto a fost si el eliminat din joc, Tudor si-a pastrat calmul la linia de libere, iar „soldatii” lui Arnautovic au refuzat sa abandoneze lupta. Lipsita de aportul lui Burlacu, echipa Asesoft si-a regasit cadenta prin Qarraan, care a egalat la 61, dar Zeita Fortuna a ales sa-si desemneze castigatoarea in timp regulamentar. Morris a aruncat de la jumatatea terenului in ultima secunda, mingea a trecut prin inel, iar echipa de la Cluj a inceput sa sarbatoreasca in fata unor tineri ploiesteni lipsiti de sansa, care insa au facut meciul vietii lor.
Bogdan CHITIC