Ieri, au inceput probele editiei a XII-a a Campionatului European de caiac-canoe rezervat seniorilor, competitie care se desfasoara in Serbia, pe lacul Ada-Ciganlija. In lotul national al Romaniei se afla si dublul campion mondial Liviu Dumitrescu, sportiv originar din localitatea prahoveana Stefesti.
Acesta face parte din echipajul de canoe dublu, alaturi de Victor Mihalachi, care s-a impus la probele de 500 m si 1000 m, la editia de anul trecut a Campionatului Mondial. Totodata, Dumitrescu si Mihalachi au castigat trei medalii de aur la Campionatul Mondial Universitar, la probele de 200 m, 500 m si 1000 m.
La editia anterioara a Campionatului European, disputata anul trecut in Spania, cei doi si-au adjudecat titlul continental la proba de 500 m, in vreme ce in concursul de 1000 m au castigat medalia de bronz.
Prahoveanul Liviu Dumitrescu a inceput sa practice caiac-canoe de la varsta de 13 ani, devenind campion mondial si in perioada junioratului. Acesta este legitimat la clubul Dinamo Bucuresti, facand echipa cu Victor Mihalachi.
La Campionatul European din Serbia, Romania participa cu 18 sportivi. Astazi sunt programate finalele la probele de 200 m si de 1000 m, in vreme ce maine se vor disputa finalele la probele de 200 m si de 5000 m.
Petre APOSTOL