Emil Boc a vrut sa se asigure de sprijinul organizatiei Prahova a PDL
Ieri, Emil Boc, presedintele PDL, premier si, mai nou, ministru interimar al Muncii, a venit la Ploiesti pentru a se convinge ca filiala condusa de catre Roberta Anastase nu-i va juca feste la Conventia Nationala de la mijlocul lunii mai, in urma carora va fi ales noul presedinte al partidului de guvernamant.
Desi in alte zone din tara, vizitele lui Emil Boc au fost organizate in mod public, presa fiind invitata sa participe la sedintele de partid, teama ca ar putea razbate oarece barfe interne la urechile presei i-a determinat pe reprezentantii filialei prahovene sa incerce sa tina sub tacere intalnirea lui Boc cu sustinatorii sai.
Prezent la Ploiesti – alaturi de o parte dintre ministri, dupa cum se vede in fotografia alaturata – Emil Boc a parut putin abatut dupa sedinta de partid care a durat doua ore, la care niciun neavenit – potrivit informatiilor noastre – nu a luat cuvantul. Imaginea cu care a plecat presedintele partidului de guvernamant de la Ploiesti a fost, totusi, una de sustinere, avand in vedere ca Roberta Anastase face tot ce-i sta in putinta pentru a inchide gura eventualilor oponenti.
Aplauzele „sustinute” care razbateau din sala in care a avut loc intalnirea Comitetului Director al Organizatiei Prahova a PDL se pare ca i-au obosit intr-atat pe membrii de partid incat multi dintre acestia nici macar nu au mai asteptat plecarea „marelui” oaspete de la Bucuresti si au sarit sa isi umple farfuriile cu mancare…
Una peste alta, vizita-fulger a lui Emil Boc a lasat impresia ca filiala prahoveana il va sprijini pe acesta pentru continuarea mandatului la sefia partidului de guvernamant. Acesta a fost, probabil, si motivul pentru care Boc s-a lansat, in cele cateva cuvinte adresate ziaristilor, in promisiuni privind scaderea impozitelor si a taxelor catre populatie. Ca doar se apropie nu numai alegerile din partid, din 14 mai, ci si cele a caror miza este mai mare decat oricand: localele din vara lui 2012, si parlamentarele din toamna/iarna aceluiasi an.

V.STOICA