Centrul INFOTRAFIC din IGPR informeaza ca, la aceasta ora, se circula normal pe majoritatea drumurilor nationale si pe autostrazi, nefiind anuntate probleme deosebite de fluenta a traficului sau artere rutiere cu circulatia blocata.
Precizam insa ca, din cauza unor alunecari de teren, pe mai multe drumuri nationale se circula ingreunat. Cele mai importante dintre acestea sunt:
– DN15, in zona localitatii Tulghes( judetul Harghita);
– DN66, Bumbesti Jiu( judetul Gorj) – Aninoasa( judetul Hunedoara);
– DN73C, in zona Godeni, judetul Arges.
Important de stiut este si faptul ca exista ceata pe drumurile nationale din judetele Prahova, Suceava si Neamt si in majoritatea zonelor tarii burniteaza sau ploua. Din acest motiv, conducatorii auto sunt sfatuiti sa adapteze viteza la conditiile meteo-rutiere si sa nu bruscheze comenzile masinii, iar daca sunt obositi sau au consumat bauturi alcoolice, sa nu urce la volan.
In incheiere, aratam ca eforturile din ultima vreme ale politistilor rutieri si, de ce nu, ale lucratorilor Centrului Infotrafic din IGPR au dat roade. Mai precis, informam ca in perioada 1 ianuarie – 17 martie a acestui an a fost inregistrat, comparativ cu perioada similara a anului 2010, un numar de accidente grave mai mic cu 93. In aceste accidente, numarul de persoane decedate a scazut cu 62, iar cel al ranitilor grav, cu 102.