• 11 MARTIE

Bursele europene au deschis in scadere sedinta de ieri, fiind influentate de cresterea ratei inflatiei din China si de cutremurul catastrofal din Japonia. In ceea ce priveste moneda japoneza, aceasta s-a depreciat brusc in raport cu dolarul american, de la 82,75 yeni/dolar la 83,30 yeni/dolar.

• 12 MARTIE

Banca Comerciala Romana (BCR) mentine unele unitati deschise astazi si maine, in intervalul orar 09:00 – 13:00, pentru a acorda credite Prima Casa si a epuiza plafonul disponibil, in limita caruia estimeaza ca va mai aproba inca 1.500 de astfel de imprumuturi. BCR a primit, de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, cel mai mare plafon, insumand 64 de milioane de euro, pentru acordarea de credite in cadrul programului guvernamental Prima Casa 3.

• 13 MARTIE

Maine, in prima duminica din Postul Sfintelor Pasti sau Duminica Ortodoxiei, in toate bisericile si manastirile din Patriarhia Romana se organizeaza colecta in bani pentru Fondul Central Misionar, destinat sustinerii parohiilor sarace din tara si strainatate si altor activitati misionare ale Bisericii Ortodoxe Romane. In Duminica Ortodoxiei, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane va adresa clerului si credinciosilor ortodocsi o scrisoare pastorala, care va fi citita in toate bisericile si manastirile din Patriarhia Romana.