Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a fost realeasa presedinte al Organizatiei Judetene Prahova a PDL. Conferinta de alegeri a avut loc, vineri, in sala Casei de Cultura a Sindicatelor Ploiesti, si au participat aproape 700 de delegati din toate organizatiile locale ale PDL din teritoriu. La eveniment a venit si aproape toata „floarea” de la centru a PDL, respectiv liderul partidului – Emil Boc, dar si ministrii Elena Udrea, Traian Igas, Daniel Funeriu, Anca Boagiu, liderul grupului PDL din Camera Deputatilor si altii.
Desi, initial, se credea ca fiind numai o singura candidatura si nimeni dintre cei prezenti nu va vota impotriva reinnoirii mandatului, pentru inca patru ani, totusi, dupa numaratoare, s-a constatat ca doua dintre cele 695 de buletine de vot au fost „impotriva” realegerii Robertei Anastase. De altfel, intreaga echipa pe care, in calitate de lider al organizatiei, si-a ales-o, nu a intrunit, in unanimitate, votul „pentru”din partea delegatilor, probabil, ca semn al democratiei. Asa se face ca, de exemplu, unul dintre cei doi prim-vicepresedinti ai Organizatiei Judetene Prahova a PDL, deputatul Florin Anghel, a primit 9 voturi „impotriva”, ca urmare, cu siguranta, a contestatei sale activitati si cariere politice. Noua conducere a filialei judetene a pedelistilor prahoveni este urmatoarea: presedinte – Roberta Anastase- presedintele Camerei Deputatilor; prim-vicepresedinti: deputatii George Ionescu si Florin Anghel; secretar general – deputat Cristian Burlacu; vicepresedinti: Emanoil Savin, Adrian Purcaru, Dorian Botoaca, Ciprian Statescu, Costel Morarescu, Constantin Negoi, Dragos Nita, Nicolae Ferastraeru, Gabriel Sandu, Radu Ionescu; presedintele Comisiei judetene de statut, etica si litigii – Nicolae Andrei; secretari generali adjuncti: deputatii Mihai Apostolache si Andrei Sava; secretari executivi: Valerica Steliean, Marius Nicolai, Daniel Neagoe, Gabriel Chivaran, Danut Cornea, Gheorghe Necula.
Mai trebuie mentionat ca intreaga reuniune a pedelistilor pentru a-si alege noua echipa de conducere a fost un amplu spectacol de sunet si lumini, dar si de aprecieri reciproce, moderator fiind primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici.
De altfel, de la primul invitat care a luat cuvantul – ministrul Elena Udrea – pana la ultimul – liderul PDL, Emil Boc, pe parcursul a mai bine de trei ore, cat au durat lucrarile conferintei, pedelistii s-au gratulat si s-au felicitat reciproc, neuitand, niciunul, ca sa transmita salii ca: „PDL este partidul care a scos tara din criza, prin urmare, a sosit momentul ca acum sa fie culese si roadele, castigarea alegerilor de la anul”. Punand cap la cap toate declaratiile atat ale premierului, cat si ale ministrilor prezenti la Ploiesti, s-a creat senzatia ca toti cei care au fost pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti traiesc intr-o alta Romanie, intr-o Romanie doar a partidului aflat la guvernare.
Redam doar o singura dovada, marca Elena Udrea: „Romania este un exemplu in Europa pentru ca a reusit sa scoata tara din criza, spre binele romanilor. Avem acum o tara unde ce a fost mai greu a trecut”.
N.DUMITRESCU