Sarah Meier, campioana europeana dupa “ultimul dans” al carierei

Elvetianca Sarah Meier a devenit noua campioana europeana la patinaj artistic, la o zi dupa ce sportiva de 26 de ani si-a anuntat retragerea. Cu un program liber fara greseala, Meier a invins-o pe campioana editiei trecute, Carolina Kostner (Italia) si pe liderul clasamentului dupa programul scurt, Kiira Korpi (Finlanda). Meier a fost una dintre revelatiile programului scurt, elvetianca reusind sa se claseze pe un neasteptat loc trei. Dupa prestatia de vineri, elvetianca a anuntat ca acest Campionat European va fi ultima competitie din cariera sa, dupa ce in ultimele trei sezoane a fost victima mai multor accidentari. Intrata ultima in competitie la programul liber de sambata, Meier nu a fost doborata de presiune, ba din contra, a reusit sa se “hraneasca” din energia publicului de pe PostFinance Arena din Berna si a facut un exercitiu fara greseala, fiind de altfel si singura dintre favorite care nu a cazut la programul liber. Medaliata de doua ori cu argint la Europene, in 2007 si 2008, Meier a reusit sa obtina primul sau aur de la aceasta competitie, in ultima sa prestatie din cariera: “Am visat intotdeauna la acest moment, dar nu am crezut ca mi se va indeplini”, a declarat Meier la finalul competitiei.
Podium patinaj artistic, feminin:
1. Sarah Meier (Elvetia) 170.60 puncte
2. Carolina Kostner (Italia) 168.54 puncte
3. Kiira Korpi (Finlanda) 166.40 puncte

“Balonul de aur” – si pentru sotiile si prietenele fotbalistilor

Un cotidian catalan a acordat “Balonul de Aur” pentru sotii si iubite de fotbalisti, castigatoarea din 2010 fiind modelul argentinian Zaira Nara, iubita fotbalistului uruguayan Diego Forlan, de la Atletico Madrid.La sondaj au participat circa 390.000 de cititori din intreaga lume. Nara s-a impus in fata Larissei Riquelme, din Paraguay, considerata “nasa” Cupei Mondiale, reusind sa stranga cu 66 de voturi mai mult.
Italianca Melissa Satta, iubita lui Vieri, a fost a treia, urmata de logodnica lui Iker Casillas, Sara Carbonero. Locul cinci a revenit Palemei David, fan al Argentinei, in timp ce Sara Tomassi, iubita lui Ronaldinho, a fost a sasea. Sotia lui Maxi Lopez, Wanda Nara, a ocupat locul sapte, iar sotia lui Rafael van der Vaart, Sylvie Meiss, a fost a opta.Zahia Dehar, tanara aflata in centrul scandalului de la nationala Frantei, a ocupat locul noua, iar iubita lui Inzaghi, Alessia Ventura, a fost a zecea.