Senatorul Iulian Badescu a fost desemnat, oficial, luni seara, candidatul Partidului Social Democrat la functia de primar al Ploiestiului, pentru viitoarele alegeri locale care vor avea loc in vara anului 2012.

Acesta a primit votul de incredere al organizatiei municipale Ploiesti a PSD, iar propunerea va fi inaintata Biroului Permanent Judetean si, ulterior, Biroului Permanent National al PSD.
In prezent, senatorul Iulian Badescu reprezinta, in Parlamentul Romaniei, locuitorii de pe Valea Slanicului si jumatate dintre ploiesteni, fiind ales uninominal, la alegerile parlamentare desfasurate in noiembrie 2008, atunci cand l-a avut drept principal contracandidat pe sociologul Alin Teodorescu.
In urma cu o saptamana, cotidianul nostru a anuntat, in premiera, intentia senatorului Iulian Badescu de a candida la functia de primar al Ploiestiului. In interviul acordat ziarului „Prahova”, senatorul PSD mentiona: „Vreau sa fiu un primar al tuturor ploiestenilor. Ca primar, vreau sa fac treaba pentru toti cetatenii orasului, nu numai pentru aceia dintre ei care sunt membri ai PSD”.
V.S.