La Spitalul de Obstetrica si Ginecologie, 1,28 milioane de lei alocati in 2010

De la inceputul anului si pana in prezent, Consiliul Judetean Prahova a alocat 1284,81 mii de lei pentru reparatiile necesare si proiectele de investitii la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Ploiesti. Reparatiile au inclus reabilitarea si modernizarea punctului termic, modernizarea si reparatia statiei hidrofor, modernizarea si inlocuirea cazanului cu abur, dar si reparatii curente ale instalatiilor termice si de apa calda si rece din corpul A al spitalului. Unitatea spitaliceasca respectiva a fost dotata si cu echipamente IT si sistem de detectie a incendiului in zonele de risc. Astfel, Spitalul de Obstetrica si Ginecologie este prima unitate medicala aflata in administrarea Consiliului Judetean Prahova care a finalizat, in totalitate, proiectele de investitii aferente anului 2010.

Statia de epurare de la Mizil, in linie dreapta

Saptamana aceasta va intra in functiune noua statie de epurare de la Mizil, dupa o investitie de reabilitare si extindere a acesteia printr-un proiect Phare. Proiectul – in valoare de 1.131.889 de euro – a insemnat reabilitarea Liniei 1 a statiei de epurare, care va avea o capacitate de 22 de litri pe secunda, dar si extinderea acesteia cu Linia 2, cu o capacitate mai mare, de 27 de litri pe secunda. ,,Constructia efectiva a fost realizata intr-un timp record, deoarece lucrarea a stagnat timp de 9 luni din cauza unei contestari a licitatiei. In plus, nu ne-am fi descurcat fara ajutorul Consiliului Judetean, care ne-a dat 200.000 de euro, in urma unei hotarari de saptamana trecuta – bani care reprezentau cota parte ce trebuia asigurata de Primaria Mizil. In caz contrar, lucrarea nu ar fi putut fi finalizata si pierdeam proiectul’’, ne-a declarat Doru Mladin, city-managerul Primariei Mizil.

In Ploiesti, „Marea Debarasare” aduce premii

Campania ,,Marea Debarasare’’ continua in Ploiesti. Astfel, in perioada 3-4 decembrie deseurile de echipamente electrice si electronice pot fi depuse la Centrul municipal situat pe strada Ciprian Porumbescu, langa blocul 15. De asemenea, in aceeasi perioada se va face si o colectare stradala de catre operatorul de salubritate a aparaturii vechi depuse de cetateni pe trotuarele strazilor. Vineri, campania se va desfasura in intervalul orar 9-17.00, iar sambata intre orele 10-14.00. Pentru stimularea unui comportament ecologic al populatiei, cetatenii vor primi la predarea deseurilor un voucher in baza caruia vor participa la o tombola. Premiile acesteia constau in aparatura electrocasnica si alte obiecte.

Comerciantii din Hale si Piete, sub lupa CJPC

Comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC), repartizati la biroul Halelor Centrale, au raspuns in ultima luna la 45 de sesizari venite din partea cetatenilor. Au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 55.000 de lei.
Principalele deficiente constatate au vizat etichetarea necorespunzatoare si depistarea unor produse de cofetarie la care nu se mentiona data durabilitatii minimale, dar si activitatea comerciantilor de legume si fructe, sub aspectul calitatii produselor si al diferentelor constatate la cantar.