Staff-ul tehnic al Astrei a fost prezent ieri la conferinta de presa obisnuita organizata de catre clubul din „9 Mai“. Inaintea meciului cu Dinamo, de maine, Tibor Selymes spune ca „nu este loc de sentimentalisme, cu astea mori de foame. Voi redeveni prieten cu toti cei de la Dinamo, dupa joc, pana atunci, muncesc la Astra, sunt platit de Astra si vreau macar un punct in „Stefan cel Mare“. Am ajuns, din nou, la 3 puncte de locurile retrogradabile si vrem o iarna linistita, iar asta va fi daca luam 4 puncte din cele 2 meciuri ramase de jucat. Cred ca daca vom avea aceeasi atitudine de la Galati si un pic mai mult curaj, putem lua un punct“ – a spus tehnicianul Astrei, care nu se gandeste ca este un dezavantaj faptul ca trebuie sa conteze pe mai multi jucatori ex-dinamovisti. „Cred ca Miranda sau Goian vor juca cu gandul ca trebuie sa arate ca Dinamo a gresit cand s-a dispensat de ei si ma astept sa faca un meci bun. Promit ca Dinamo nu va avea un meci usor“ – a mai adaugat tehnicianul ploiestenilor.
Ceilalti antrenori astristi au aratat si ei optimism, Valentin Sinescu spunand ca „prin organizare se poate compensa avantajul valorilor individuale pe care-l are Dinamo. Avem un schelet de echipa compus din jucatori foarte tineri, care promit“. La randul sau, Gabriel Manu, fiul antrenorului cu portarii de la Dinamo, Ion Manu, a precizat: „Saptamana aceasta nu vorbesc cu tatal meu, nu vreau sa se interpreteze in vreun fel. Este o senzatie placuta sa joci contra tatalui“.

„Moti fuma de la 16 ani!“

Valentin Sinescu, secundul Astrei, l-a avut pe actualul fundas al lui Dinamo, Cosmin Moti, sub comanda, la Resita, in anul 2002. Sinescu a precizat: „Moti avea unele probleme de atunci, in sensul ca fuma de la 16 ani. Promitea mult mai mult, eu vedeam in el chiar un stalp al Nationalei“.

A venit si Marcu!

Pentru meciul cu Dinamo, Selymes a ales un lot de 19 jucatori, care au intrat in cantonament centralizat, schimbarile, fata de cel deplasat la Galati, fiind doua la numar. Astfel, in locul bulgarilor Bornosuzov (suspendat) si Popara au intrat Patrascu si Georgian Marcu! Acesta din urma este al doilea jucator adus de la echipa „satelit”, dupa Tigoianu. Marcu este fost international de juniori si fost component al lui Dinamo II, evoluand ca mijlocas central.

Oprsal si Mihalcea, la recurs

Doi dintre jucatorii Astrei care au fost amendati de catre club cu 25% din valoarea contractului, Radek Oprsal si Adrian Mihalcea, s-au adresat Comisiei de Recurs din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal. Amandoi spera sa scape de aceasta sanctiune, dupa acest recurs inaintat impotriva hotararii Comisiei de Disciplina.

Astra inchide „balul”

Ploiestenii vor juca in ultima etapa din 2010, a 17-a la numar, luni, 13 decembrie, de la ora 20,15! Va fi ultima partida din acest an din Liga I, meciul urmand sa fie transmis de catre GSP TV. Dupa acest meci, ploiestenii vor intra in vacanta, nu inainte de a se organiza un meci tip „trial” in care vor fi vazuti cativa jucatori.
Marian DIMA