Astra Ploiesti – Rapid Bucuresti , astazi, 28 octombrie, ora 20,45

Dupa esecul din campionat, unde a luat un „sec” 3-0, in Giulesti, echipa Astra are sansa de a „destabiliza” Rapidul, printr-o eventuala eliminare din Cupa Romaniei. Nu va fi deloc usor, dar nici imposibil in conditiile in care ambele grupari vor folosi jucatori de rezerva pe un teren greu care, teoretic, avantajeaza echipa care va construi mai putin si cu jucatori „muncitori”, adica Astra.
Dupa un start bun sub comanda lui Tibor Selymes, cu puncte importante adunate in campionat si o eliminare a liderului, Otelul, din Cupa Romaniei, Astra traverseaza o pasa proasta, cu 2 meciuri consecutive in care nu a marcat si a pierdut doua puncte la „adevar”.
Dupa ce in faza precedenta a competitiei a dat credit rezervelor si i-a „iesit”, eliminand Otelul, antrenorul Tibor Selymes va face, si de aceasta data, cateva modificari. Schimbarile nu sunt neaparat pentru menajarea unor titulari, ci pentru ca tehnicianul spera sa obtina de la inlocuitorii acestora o reactie de orgoliu si, de ce nu, dand sansa titularilor de astazi sa ramana in echipa si pentru partidele urmatoare !
In poarta, Miron va reveni intre titulari, Astra avand goalkeperi cu valori sensibil egale.
In linia de fundasi va reveni Rohat, „veteranul” echipei, mai ales ca pentru deplasarea de la Alba Iulia, de luni, pentru meciul cu echipa U. Cluj trebuie gasita o alta pereche de aparatori centrali, in lipsa lui Goian, suspendat, si a lui Nogo, care nu a revenit, inca, la echipa, sezonul actual fiind ca si compromis! Va lipsi si titularul de pe banda dreapta, Matel, unde Selymes are de ales intre Mihalache si Craciun, cel din urma fiind un jucator cu putine realizari in acest sezon!
In linia de mijlocasi, Selymes a dorit sa vada, din nou, la lucru, jucatorii bulgari Bornosuzov si Popara, dar, amandoi acuza probleme medicale, nefiind exclus ca „starea” lor sa fie determinata de unele probleme… financiare, vorbindu-se despre penalizarea acestora cu 25% din rata contractuala lunara.
Va fi 100% intre titulari, internationalul liberian Ben Teekloh, care in campionat nu a apucat sa joace vreun minut, o sansa fiind acordata si ultimului venit in lot, mijlocasul stanga de profil ofensiv Tigoianu, de la „satelitul” Astra 2, cel care in ultima etapa a bifat 3 minute oficiale, fiind la doua sa prezenta in Liga I. In atac, autorul „dublei” din meciul cu Otelul din „saiprezecimi”, Lukacs, va fi titular in locul unui Miranda „steril” pana acum, argentinianul nefiind inclus in lot.
Astra are ambitia de a scoate o echipa de top din Cupa, asa cum a facut si editia trecuta, cand a eliminat la penalty-uri pe FC Timisoara. Faptul ca sunt sportivi care au jucat mai putin, sau foarte putin, si care acum au sansa de a dovedi ce pot, este un avantaj. Sunt probleme de omogenitate insa, intr-o formula de echipa cu multe schimbari.
Astra are drepturile salariale si primele incasate la zi, iar dupa ultimul joc, remiza cu FCM Targu Mures – meci dupa care exista „amenintarea” patronului Ioan Niculae ca „se va strange robinetul” – acum, este de asteptat o reactie a echipei, care sa-l determine pe acesta sa-si schimbe parerea. Nu se joaca pe o prima anuntata dinainte, ea putand veni doar dupa partida. Echipa efectueaza cantonament centralizat de marti seara, cand s-a mers la un hotel din oras, dupa antrenament.
Astra va avea circa 3500 de spectatori la acest joc, mult peste media clubului ploiestean, dar „surplusul” va fi dat de fanii giulesteni care fac eforturi pentru a cumpara bilete, acestea nevanzandu-se decat posesorilor de buletin prahovean ! Echipa Rapid va avea 200 de fani – galerie organizata – si, foarte probabil, multi spectatori „amestecati” cu localnicii.

Confesiunea lui Mihalcea

Ieri, la conferinta de presa organizata de clubul ploiestean, alaturi de metodistul Gabriel Manu au participat si jucatorii Florea si Mihalcea. Cel din urma a recunoscut ca: „Am trecut printr-o perioada dificila pentru mine, nu numai fotbalistic. Imi lipsesc meciurile, imi doresc sa reintru si sa ne calificam, este posibil acest lucru si e foarte bine, deoarece am atrage atentia asupra Astrei. Sa fim realisti si corecti. Eu, pana acum, la Astra, nu prea am demonstrat nimic, fiind o buna perioada accidentat”. Fostul dinamovist Mihalcea a recunoscut si ca a avut o oferta de la FCM Tg. Mures. Acesta i-a luat apararea fostului sau coleg Adi Mutu, avand si experienta unei perioade in Italia, la Genoa. „Am avut si eu incidente acolo, uneori te trezesti atacat cu pietre la intersectie, doar pentru ca nu esti italian.” Mihalcea crede ca Mutu va reveni la o forma sportiva buna, pentru ca are „un caracter sportiv puternic, nu este afectat de nimic in teren”. Varful echipei Astra a facut in fata jurnalistor si un „inventar” al sumelor castigate de el din fotbal, recunoscand: „Am trecut de milionul de euro !”
Marian DIMA