* Clanul Anastase – protector al mafiei petrolului

Afacerile legate de mafia petrolului de care nu sunt straini pedelistii prahoveni, in frunte cu clanul familiei Anastase, au explodat si in presa centrala. Dezvaluirile facute pe postul de televiziune Realitatea, marti seara, de catre fosta directoare a Vamii Ploiesti, Diana Severin, au fost, poate, pentru unii o surpriza, dar pentru altii au confirmat, in mod cert, ilegalitatile de la Vama Ploiesti si increngaturile politice, cu trimitere directa la PDL, care fac obiectul unui dosar la DNA.

Despre uriasa evaziune fiscala care se face prin Vama Ploiesti a dat detalii chiar fosta directoare, Diana Severin – sacrificata unor lupte politice si a unor escrocherii cu miza mare. Chiar daca, printre altele, are gust de „sare dulce” in fapt import de zahar – declarat drept a fi sare, tun care a insemnat pentru statul roman un prejudiciu de peste 100 de miliarde de lei vechi. Adevaratele escrocherii au fost facute, insa, cu ceea ce Prahova si-a castigat, deja, tristul renume de patrie a mafiei petrolului. Fostul manager a dezvaluit cate ceva din culisele evaziunii fiscale cu produse petroliere: benzina era scoasa din rafinarii ca produs petrolier neaccizabil si ajungea in benzinarii, castigul ilegal fiind de ordinul a zeci de milioane de euro. Iar in circuitul afacerii sunt prinsi, se pare, reprezentanti de pe la diverse institutii- inclusiv din cele puse sa apere legea – si pana la nivel ministerial. Interesante sunt si ramificatiile ce ajungeau inclusiv pe la bazinele petroliere de la Conpet, golite cu folos de „baietii destepti”, in cazul unei escrocherii despre care, in mod cert, se va mai auzi.
Indepartata de la conducerea vamii si dandu-si demisia din PDL, Diana Severin pune plecarea ei de la sefia institutiei chiar pe seama legaturilor dintre reprezentantii uneia dintre firmele care au realizat cele mai mari invarteli la vama – NAC Industrii – cu cei de la nivel inalt. Care ar fi, insa, miza tuturor acestor escrocherii? Un raspuns trebuie cautat in campaniile electorale, banii negri fiind, se pare, una dintre sursele de baza pentru nenumaratele daruri portocalii care au influentat balanta voturilor, inclusiv in Prahova.
Odata ce buba a fost iata inca o data scormonita nu mai ramane decat ca DNA sa taie adanc – si cat mai repede – in carne vie.
N.D.