Au fost anuntate nominalizarile pentru fotbalistul anului 2010
UEFA a anuntat nominalizarile pentru titlul de fotbalistul anului 2010, trofeu ce va fi decernat inainte de tragerea la sorti pentru grupele Ligii Campionilor din26 august, de la Monte Carlo. Cei 12 jucatori nominalizati, trei portari, trei fundasi, trei mijlocasi si trei atacanti, au fost alesi de antrenorii celor 16 echipe care au ajuns in faza optimilor Ligii Campionilor in sezonul 2009/2010.
Pentru portarul anului au fost nominalizati: Julio César (FC Internazionale Milano); Hugo Lloris (Olympique Lyon); Víctor Valdés (FC Barcelona). Fundasul anului: Lúcio (FC Internazionale Milano); Maicon (FC Internazionale Milano); Gerard Piqué (FC Barcelona). Mijlocasul anului: Xavi Hernández (FC Barcelona); Arjen Robben (FC Bayern München); Wesley Sneijder (FC Internazionale Milano).Atacantul anului: Lionel Messi (FC Barcelona); Diego Milito (FC Internazionale Milano); Wayne Rooney (Manchester United).

Maradona are oferte de la mai multe echipe

Walter Soriano, impresarul fostului selectioner al Argentinei, Diego Maradona, a declarat ca tehnicianul ar fi incantat de un angajament cu gruparea engleza Aston Villa, ramasa fara antrenor de o saptamana. “Cred ca Diego ar fi foarte deschis ideii de a merge in Anglia si a antrena echipa Aston Villa. Este foarte atras de fotbalul englez si de modul de viata din tara voastra si stiu ca ar dori sa se mute acolo. Iubeste Anglia de provincie si respectul vostru pentru viata privata, astfel ca ar fi foarte fericit, mai ales la un club mare ca Aston Villa. Daca proprietarul Randy Lerner i-ar face o oferta serioasa, sunt sigur ca raspunsul va fi pozitiv. Diego negociaza, in prezent, cu mai multe cluburi din Europa, inclusiv unul din Anglia, si isi analizeaza optiunile cu atentie”, a spus Soriano. Managerul nord-irlandez Martin O’Neill a demisionat, in urma cu o saptamana, de la conducerea echipei Aston Villa, dupa patru sezoane petrecute pe banca tehnica a gruparii din Birmingham. Interimatul este asigurat de Kevin McDonald. Federatia Argentiniana de Fotbal a decis, la sfarsitul lunii iulie, sa nu-i prelungeasca intelegerea selectionerului Diego Armando Maradona, la trei saptamani dupa eliminarea de la Cupa Mondiala din Africa de Sud.

Vedeta, eliminata pentru ca n-a tinut post
Ali Karimi, unul dintre starurile fotbalului din Iran, a fost exclus de la echipa sa de club, Steel Azin, deoarece a refuzat sa tina post in timpul Ramadanului. Supranumit si “Maradona din Asia” sau “Vrajitorul din Teheran”, Karimi este acuzat de club si ca i-ar fi insultat pe oficialii Federatiei de Fotbal din Iran, in momentul in care acestia i-au cerut explicatii. Potrivit site-ului oficial al clubului, Karimi a fost dat afara pentru ca a refuzat sa tina post, ignorand numeroasele avertismente ale oficialilor clubului: “Respectarea legilor Domnului si onorarea legilor sacre ale Islamului sunt de o importanta suprema pentru Steel Azin, si, din pacate, aceste lucruri nu au fost respectate de acest jucator”.
“Sunt musulman si respect Islamul”, s-a aparat jucatorul care in perioada 2005-2007 a evoluat si in Bundesliga la Bayern Munchen. Aceasta problema nu este izolata, sportivii musulmani fiind afectati in dese randuri de “luna sfanta” in care isi purifica spiritul prin autodisciplina si sacrificiu. Pe vremea cand antrena pe Inter Milano, Jose Mourinho l-a inlocuit pe Sulley Muntari in timpul unui meci, invocand lipsa sa de energie si a declarat, dupa meci, ca jucatorul sau nu ar fi trebuit sa posteasca. Se asteapta ca aceasta problema sa apara si la Olimpiada din 2012, care se va desfasura in perioada Ramadanului. La JO de la Londra se preconizeaza ca vor lua parte 3.000 de musulmani.