Amicalul dintre Astra Ploiesti si selectionata Siriei a adus un succes, 2-1, pentru gazde, la capatul unui meci placut si, mai ales, util, pentru antrenorii prim-divizionarei, care au avut prilejul sa vada la lucru si fotbalistii mai putin folositi pana acum, sau deloc, in primele doua runde. Astfel, dintre titularii de la Bistrita, doar Vadrariu si Ebede au intrat dupa pauza – plus rezervele Popara si Fatai, care au fost titulari. Doi dintre acestia – Fatai, in min. 25 si Vadrariu, (in foto, tricou alb) in min. 52 – au si aparut pe lista marcatorilor, semnand victoria Astrei, dupa ce Raja – Rafe deschisese scorul, in min. 12, pentru echipa antrenata de Fajer Ibrahim, la o balbaiala a defensivei astriste. Fatai a marcat cu o reluare din careu, din prima, dupa o centrare excelenta, de pe dreapta, a lui Craciun, apoi, Vadrariu a dat gol dupa o pasa a lui Stan, revenit pe gazon dupa o luna de pauza, cauzata de o accidentare.

Destui absenti

In afara titularilor, menajati, Astra nu a putut conta pe Paulinho si “accidentatul” Kakalov, cu probleme medicale, in timp ce Gussev, venit in carje la stadion, Oprsal, care tocmai bifase un antrenament “pe cont propriu”, si Miron, in negocieri cu conducerea, nu intrau “in calcule” la acest meci. La fel si Vatca, portar care, dupa o zi petrecuta la Ploiesti, nu a cazut “la pace” privind un contract.
Astra a inceput cu Popa – Craciun, Nogo, Michelini, Florea – William de Amorim, Popara, Ben Teekloh, Tudor – Fatai si Fonseca, iar dupa pauza au mai intrat portarul Ebede si jucatorii de camp Stan, Balasa, Patrascu, Condrea, Vadrariu, Savici, Odoroaba, Costin si Catarama. Astfel, singurul integralist a fost africanul Nogo, care a bifat 90 de minute in teren, evidentiatii partidei fiind Craciun, Fatai, Stan, Vadrariu si Catarama.

Incurcaturi cu tricourile

Sirienii au fost la un pas sa plece acasa, fara ca amicalul sa se joace, motivul fiind unul hilar. Asiaticii au cerut sa joace in tricouri de antrenament, galbene, si nu in echipamentul traditional, rosu, nedorind, probabil, sa dea meciului importanta unui amical international, pentru palmares. La randul sau, centralul Mugurel Draganescu a refuzat sa fluiere startul meciului, fara ca tricourile de joc ale oaspetilor sa fie “numerotate”, asa cum prevede regulamentul. Pana la urma, Draganescu a renuntat la idee, satul probabil de incapatanarea sirienilor, dar meciul a inceput cu 20 de minute mai tarziu, spre bucuria catorva sirieni si membri ai ambasadei acestei tari, prezenti in tribune. Amicalul, unul de un nivel bunicel, nu a fost insa prea fericit pentru echipa oaspete, care, pe langa faptul ca a luat bataie, cu 2-1, a pierdut si doi jucatori, unul accidentandu-se la genunchi, in momentul unei centrari, iar al doilea cazand nefericit, pe mana, astfel ca amandoi au fost inlocuiti.
Dupa ce, astazi, Siria va parasi cantonamentul de la Plopeni, peste nici doua saptamani, locul acestora va fi luat de o prim-divizionara din aceeasi tara, formatia Armatei.

Astra a mai testat un sarb

In amicalul cu echipa Siriei, staff-ul Astrei a vazut la lucru si un fundas stanga, sarb, Milan Savic. Acesta, venit in Romania pentru CS Snagov, nu a avut insa o prestatie care sa convinga antrenorii gruparii ploiestene ca mai merita vazut. Nu acelasi lucru se poate spune despre Victoras Catarama, unul dintre cei trei jucatori veniti de la Giurgiu, care a avut o prestatie buna, calificativul colegilor sai de la “satelit” fiind – bun, pentru Odoroaba si slab, pentru Catalin Costin.

Ben Teekloh – impotriva Egiptului

Doi dintre jucatorii Astrei vor bifa, saptamana viitoare, actiuni ale loturilor nationale, urmand sa lipseasca, pentru cateva zile, de sub comanda lui Mihai Stoichita. Primul este liberianul Ben Tekloh, care se va prezenta in perioada 8-13 august la o actiune a reprezentativei statului african, Liberia urmand sa intalneasca selectionata similara a Egiptului. Al doilea este juniorul Lucian Condrea, care va merge 3 zile la Mogosoaia, la o actiune organizata de noul technician al lotului UEFA 93, Ovidiu Stanga. Interesant este ca, pentru amandoi, convocarile vin intr-un moment in care nu intra in planurile lui Mihai Stoichita.
Marian DIMA