„Aveti vinuri foarte bune. Si nu o spun ca sa fiu prietenos. Este un fapt”, spune un american care tocmai a terminat o degustare de vin la Pivnitele Rhein din Azuga, acesta fiind punctul terminus al unei croaziere incepute in urma cu 28 de zile in vestul Europei si pentru care a platit impreuna cu sotia sa 25.000 de dolari.

El este unul dintre cei peste 10.000 de turisti care anual vin pentru degustari sau pentru o lectie despre vin la Azuga, unde producatorul Halewood fabrica vin spumant dupa o reteta veche de mai bine de o suta de ani. Turismul viticol, care in state precum Franta sau chiar in SUA (California) atrage zeci de milioane de vizitatori anual, in Romania este slab dezvoltat, dar producatorii incearca cum pot sa aduca turistii in podgorii. Si ar avea ce sa le arate: in Romania sunt cultivate aproape 200.000 de hectare cu vita-de-vie, ceea ce ne claseaza pe locul cinci la nivelul Europei dupa suprafata cultivata.

Cititi mai multe pe www.zf.ro.