Pentru o saptamana, CSU Asesoft si-a mutat resedinta la Izvorani
CSU Asesoft se afla, incepand de vineri, in cantonament la Izvorani. Timp de o saptamana, „alb-albastrii” se vor pregati sub indrumarea lui Vladimir Arnautovic si a preparatorului fizic Ronald Anzur. In schimb, antrenorii Hartman si Alecu au ramas in Ploiesti, pentru a se ocupa, in continuare, de pregatirea juniorilor. Programul zilnic al campionilor este urmatorul:
8:00 mic dejun
9:30 antrenament (stadion, sala de forta)
13:00 masa de pranz
14:00 – 17:00 odihna
18:30 antrenament in Sala Polivalenta
21:00 cina
De asemenea, echipa mai are in program sedinte de recuperare (piscina, bazin olimpic, sauna, jacuzzi, masaj). Duminica, elevii lui Arnautovic au avut singura zi libera din acest stagiu de pregatire. Dimineata au mers la piscina, iar seara – la film.

„Texan” sub panouri

Managerii echipei CSU Asesoft au reusit sa perfecteze o intelegere cu un alt jucator american. Astfel, pivotul Christopher Jackson devine cel de-al treilea baschetbalist care ajunge la Ploiesti in aceasta vara, dupa Doneal Mack si Jason Westrol. Arnautovic mai asteapta, insa, o extrema si un nou pivot pentru a-si acoperi posturile ramase libere dupa plecarea tuturor strainilor din stagiunea precedenta.
In momentul de fata, lotul „alb-albastrilor” pentru sezonul 2010-2011 cuprinde sapte jucatori: Adrian Tudor, Vlad Dogaru, Levente Szijarto, Jason Westrol, Doneal Mack, Catalin Burlacu si Christopher Jackson, acestora urmand a li se alatura sase tineri de perspectiva.
Christopher Dewayne Jackson (2.08 m, 108 kg) este un baschetbalist in varsta de 29 de ani, nascut in Texas, pe 13 ianuarie, care evolueza pe pozitia a 5-a. Aliura sa il recomanda ca fiind un pivot atletic, mobil, care bifeaza multe recuperari, un centru diferit fata de Rashard Griffith, cel care acuza inca dureri din cauza accidentarii suferite in finala. Jackson si-a inceput cariera in statul sau natal, la Garden City College, evidentiindu-se inca din anii junioratului drept un bun recuperator. A jucat in NCAA, pentru Universitatea din New Mexico (in 2003 a avut o medie de 10 puncte si 10 recuperari pe meci), si a facut pasul spre Europa la doar 22 de ani, atunci cand a semnat cu o echipa din liga a doua austriaca. Dupa doar cateva meciuri in tricoul noii sale formatii, este luat in vizorul celor de la Start Lublin (Polonia), pentru care isi da acordul asupra unei intelegeri pe sase luni (17 meciuri, 11.8 puncte, 8.7 recuperari, 2.7 pase decisive). „Aventura” sa europeana continua pentru scurt timp in Olanda (Myleasercar.nl) si Franta (Portel Cote d’Opale) si se incheie, un an mai tarziu, cand se intoarce pe continentul american, acolo unde evolueaza in prima liga argentiniana. Trece apoi, rand pe rand, prin Chile, Mexic, Uruguay, Puerto Rico si Venezuela, activand pana in aceasta vara pentru Angeles de Puebla ((Mexic). In stagiunea recent incheiata, a avut medii de 16 puncte pe meci, 10.6 recuperari, 1.5 pase decisive, cu un procentaj de 55% la aruncarile din actiune, si unul de 51,2% la linia de libere.
Jackson a iesit campion in Venezuela in 2007, fiind declarat totodata si MVP al finalei. El a avut pentru Guaiqueries de Margarita o medie de 16 puncte pe meci (72.5% – 2puncte) si 11.2 recuperari. A fost votat de mai multe ori in prima echipa a campionatelor din Uruguay, Mexic si Venezuela.
Statistica totala pentru Angeles de Puebla: 32 de meciuri, 503 puncte (185/340 – 2puncte, 130/254 – 1 punct), 338 de recuperari, 49 de pase decisive, 23 de capace si 20 de interceptii.
Noul pivot al campioanei CSU Asesoft se va prezenta direct in cantonamentul echipei, la Izvorani, miercuri seara.

Sansa tinerilor!

Ploiesteanul Cristian Tudor Stamate (fundas, 22 de ani, 1.90 metri) a ajuns la un acord cu CSU Asesoft. Fostul jucator de la BC Targoviste, CSA Steaua si CSS Giurgiu va evolua la Asesoft 2, in Divizia B, dar va fi integrat si in sistemul de rotatie ce va fi implementat la prima echipa. Stamate face parte din generatia lui Vlad Moldoveanu si a lui Titus Nicoara (acum la echipa de seniori a Romaniei), avand, la randu-i, medalie de aur la Campionatul European de U18 2006 (Divizia B). De asemenea, alaturi de CSS Ploiesti, el a obtinut bronzul in ultimul an de juniori I, alaturi de Vlad Dogaru, Ionel Dodoc si Adrian Tudor.
Vlad Negoitescu (pivot, 19 ani, 2.04 metri) a absolvit Colegiul National I. L. Caragiale din Ploiesti, calificandu-se cu echipa scolii, pregatita de Nicolae Damian, in faza nationala. El a jucat anul trecut la Asesoft 2, in Divizia B. De remarcat faptul ca Negoitescu, poreclit „Avatar” de catre antrenorul Sorin Hartman, s-a apucat de baschet de curand, progresand foarte mult intr-un timp scurt.
Stefan Neagu (fundas, 14 ani, 1.78 metri) este un produs al Clubului Sportiv Scolar Ploiesti, fiind descoperit in clasa a II-a de catre profesorul Marian Hartman. In atentia loturilor nationale, Neagu este cel mai bun jucator al generatiei sale, primind la ultimul turneul final de juniori sub 18 ani, disputat la Timisoara, titlul de „Cel mai de perspectiva jucator”. CSU Asesoft este aproape de a obtine dubla-legitimare pentru Neagu, conducerea Clubului Sportiv Scolar fiind deschisa pentru o colaborare ce i-ar aduce alaturi de campioana Romaniei si pe juniorii Adrian Movileanu (17 ani, extrema), Cristian Tuica (17 ani, fundas), Andrei Damian (16 ani, extrema) si Mircea Neagoie (14 ani, pivot)!
Alin Bobeica (21 de ani, fundas, 1.90 metri) a fost si el cooptat pentru acest cantonament de la Izvorani. Ploiesteanul a jucat, anul trecut, pentru Asesoft 2 si si-a incheiat junioratul la CSS Ploiesti.
In afara de acesti tineri, CSU Asesoft mai urmareste inca trei jucatori prahoveni, unul dintre ei fiind Andrei Cazan (15 ani, pivot, 1.94 metri, din Campina), MVP in cadrul competitiilor nationale intre scoli. Toti acesti tineri de perspectiva vor intra in sistemul de rotatie mai sus amintit. In scurt timp, antrenorii Sorin Hartman si Cornel Alecu vor comunica loturile complete pentru echipele secunde ale campioanei: CSU Asesoft 2 (Divizia B) si CSU Asesoft-Aquilla Ploiesti (Campionatul National de Juniori Republicani).
Bogdan CHITIC