* SC FC Petrolul a primit trei milioane de lei, in timp ce de la institutiile de cultura s-au taiat aproape 2,2 milioane !
Dau cultura si sanatate contra echipa de fotbal. Cam asa s-ar putea sintetiza rectificarea bugetului local al municipiului Ploiesti, care a adus surprize neplacute conducerii tuturor institutiilor de cultura, dar si un neasteptat supliment pentru asociatul SC FC Petrolul Ploiesti. Fara a se atasa nicio motivatie faptului ca echipei Petrolul i s-a redistribuit o suma colosala, aproape dublul sumei estimate initial drept transfer de la bugetul local pentru functionarea echipei in lunile care au ramas din acest an, Petrolul s-a pricopsit cu trei milioane de lei (adica aproape 720.000 de euro) de la sponsorul principal – Consiliul Local Ploiesti.
Nu ar fi fost nicio problema alocarea unei sume de 4,5 milioane de lei, pana in momentul de fata, daca rectificarea bugetara nu ar fi diminuat exagerat sumele prevazute pentru activitatile de cultura adevarata, desfasurate de Teatrul „Toma Caragiu”, de Filarmonica „Paul Constantinescu” (proaspat scapate de desfiintare), sau – sa nu mai vorbim – de Casa de Cultura a municipiului Ploiesti, care are sabia deasupra capului.
Daca pentru fotbal, primarul Volosevici a alocat suma mentionata, pentru cele doua spitale proaspat preluate in administrare si management, s-au gasit prin vistieria locala doar 530.000 de lei, adica aproape de sase ori mai putin decat pentru
SC FC Petrolul Ploiesti.
Si asta in conditiile in care ploiestenii risca sa turbeze, la propriu, avand in vedere ca Spitalul de Boli Infectioase Ploiesti – unul dintre cele doua preluate de municipalitate – are mare nevoie de fonduri pentru achizitionarea vaccinurilor antirabice, intr-un oras in care cainii maidanezi s-au inmultit peste masura.
Violeta STOICA