Astazi, la Prefectura Prahova, a avut loc predarea primelor sapte spitale catre autoritatile locale. Este vorba despre spitalele din Azuga, Baicoi, Breaza, Baltesti, Drajna, Plopeni si Urlati. Trecrea spitalelor in subordinea autoritatilor locale s-a facut pe baza unui protocol. Directorul Directiei de Sanatate Publica Prahova a semnat de predare, primarii localitatilor respective au semnat de primire.

Una dintre problemele spinoase in ceea ce priveste transferul spitalelor catre autoritatile locale o reprezinta datoriile mari pe care unele dintre aceste unitati sanitare le au catre diversi furnizori, incepand cu furnizorii de utilitati si pana la cei de consumabile si servicii. Concret, la acest moment cele 20 de spitale insumeaza datorii de 20 de milioane de lei.

Alte sase spitale prahovene vor fi predate catre autoritatile locale saptamana viitoare, luni, urmand ca marti Consiliul Judetean Prahova sa preia cele mai mari trei spitale din judet, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta, Maternitatea si Spitalul de Pediatrie.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.