„Constantin Stere: Omul, Epoca si Ideea europeana” se intituleaza conferinta care va fi sustinuta de reputatul academician Mihai Cimpoi, din Republica Moldova, pe 24 iunie, incepand cu ora 17,00, la sediul din Ploiesti al Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova. Mihai Cimpoi este presedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova si s-a impus in cultura basarabeana ca eminescolog, critic literar, istoric literar, autor al unor importante lucrari de specialitate si de eseuri.

Ansamblul Folcloric „Prahova”- invitat la un festival in Ankara

Anul acesta, Ansamblul Folcloric „Prahova” al Casei de Cultura „Ion Luca Caragiale” a municipiului Ploiesti va reprezenta Romania la Festivalul International pentru Tineret – concurs de dans folcloric, de la Ankara (Turcia ). Manifestarea este organizata in perioada 5-11 iulie de catre Fundatia Folclorica Anatoliana din tara vecina, iar la competitie au fost invitati sa participe reprezentanti din zece tari. Ansamblul ploiestean va interpreta cantece si jocuri populare din Muntenia, Moldova, Sibiu si Oas si va participa si la o parada a portului popular, alaturi de dansatori si instrumentisti din celelalte tari.

2000 de vizitatori la Muzeul National al Petrolului

De la inceputul anului, aproximativ 2000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului National al Petrolului din Ploiesti – institutie unica in Romania. Infiintat in 1959, acesta ilustreaza istoria industriei petroliere romanesti, a stiintei si a tehnicii petroliere, dar si modul in care acestea au contribuit la dezvoltarea economica si sociala a tarii, de-a lungul deceniilor. Patrimoniul institutiei include peste 10000 de obiecte: exponate de tehnica unice in lume, harti geologice, documente originale si in facsimil cu o importanta valoare istorica, fotografii, machete, harti geologice, carti si multe altele. De la infiintarea muzeului si pana in prezent, peste un milion de persoane au vizitat expozitia permanenta, printre acestea numarandu-se personalitati politice si culturale, delegatii din strainatate, specialisti in domeniul extractiei si prelucrarii petrolului, elevi, studenti etc. In prezent, in muzeu este deschisa si o expozitie temporara dedicata implinirii a 100 de ani de la infiintarea societatii Astra Romana.