Daca ar fi durat mai mult, aversele cazute mai toata ziua de sambata, ploaia torentiala dezlantuita de pe la miezul noptii pana spre duminica in zori si reprizele de vijelie ar fi putut avea urmari serioase pentru Ploiestiul aflat sub cod galben. Nu intamplator, in baza avertizarilor lansate de meteorologi, s-a cerut autoritatilor sa fie pregatite sa intervina. Si numai un noroc a facut ca de aceasta data sa fie necesara evacuarea apei doar in zona strazii Mimiu – unde au si actionat echipajele de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Serban Cantacuzino” al Judetului Prahova – sa mai cada, ici-colo, cate o bucatica de acoperis, inclusiv la sediul in care functioneaza, in plin centrul municipiului, Politia Comunitara, si sa se umple strazile orasului de crengi rupte, fara a fi afectate mai grav strazi si gospodarii de obicei abonate la inundatii.
Nu stim daca primarul Andrei Volosevici si-a potrivit ceasul dupa cel al „codului galben” prevazut sa expire duminica dimineata la ora 9,00, oricum pe la orele pranzului era deja vazut pe terasa Popasului Ciuta din judetul Buzau. Infasurat intr-un halat alb de baie, proaspat iesit din bazin si destul de imbujorat – poate si dupa ce trecuse pe la sauna ori pe la vreo sala de sport, ca sa-si mentina conditia fizica – a pasit, relaxat, pe langa turistii aflati la mese si a privit in zare. Pesemne o fi vrut sa afle pe cer vreun semn ca vremea s-a conformat previziunii meteorologilor si a potolit anuntata instabilitate atmosferica, pericolul de grindina si descarcari electrice! Oricum, personal se pusese la adapost de vremea dezlantuita si putin i-a pasat daca la Ploiesti mai suiera sau nu vantul, daca mai avea de gand sa ploua ori, Doamne fereste, sa cada grindina. Calm, s-a plimbat, a privit si s-a retras! Unii zic ca nici n-ar trebui sa ne mire prea mult relaxarea edilului sef al Ploiestiului, obisnuit sa priveasca detasat, oricat de tare „arde” vreo problema.
Cei mai atenti la detalii sustin ca pana si lejeritatea vestimentara adoptata, care n-a scapat celor pregatiti sa ia masa, chiar daca, la randu-le, abordasera o tinuta sport, se inscrie in linia obisnuitelor gafe de pe la petreceri si chiolhanuri ale lui Volosevici, care nu prea-i mai mira pe cei care au ocazia sa-l vada. Fiindca, ploua, ninge sau arde soarele, Andrei Volosevici se gandeste intai si intai de toate la el si din ce in ce mai rar la ploiestenii care l-au ales.
L.R.