* Unul dintre ei este student la Teologie
Ieri, in jurul orei 4.00, patru persoane au patruns prin efractie in Manastirea Radu Voda din Sectorul 4, Bucuresti. Acestia n-au intrat sa se roage, ci cu ganduri necurate, cat timp, au furat banii din cutia milei – aproximativ 10 milioane de lei vechi – si racla cu moastele Sfantului Nectarie ! Hotii au incercat sa dispara in doua autoturisme cu numar de Prahova – un Opel Frontera si un BMW, dar Dumnezeu nu i-a ajutat ! Ca prin minune, politistii Sectiei 14 din Capitala au iesit ca din pamant si i-au imobilizat pe trei dintre ei, la nici 100 de metri de manastire. Al patrulea, student la… Teologie, aflat la volanul autoturismului BMW, a reusit sa fuga, oamenii legii fiind, ieri, pe urmele lui. Si, dupa cum ne-a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisar sef Christian Ciocan, “racla cu moaste a fost recuperata si inapoiata lacasului de cult. Aceasta valoreaza aproximativ 300 de milioane de lei vechi, fiind din argint si poleita cu aur”.
Hotii prinsi, ieri, sunt , conform interlocutorului nostru, din comuna Cocorastii Colt, si au varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani.
Ramane acum sa se roage fie in sediul arestului politiei - unde cei trei erau retinuti, ieri – fie in fata completului de judecata – unde urmau sa fie dusi cu propunerea de arestare preventiva – pentru o pedeapsa mai usoara. Nu de alta, dar ar avea de stat dupa gratii intre 3 si 15 ani. Oricum, au toate sansele ca ziua de 9 noiembrie a.c., cand este sarbatorit Sfantul Nectarie, sa o praznuiasca la “racoare”. De retinut si ca moastele unui sfant au mai fost furate acum aproape un secol, in 1918
(F.T)