Stadionul de fotbal al divizionarei prahovene de Liga a III-a, Chimia Brazi, a gazduit, miercuri dupa amiaza, primul antrenament al „Selectionatei Judetului”, echipa care se pregateste pentru a reprezenta Asociatia Judeteana de Fotbal Prahova la debutul in Cupa Regiunilor. La prima strigare a antrenorilor Stefan Preda si Dorinel Beznea au fost prezenti 20 de jucatori, desi fusesera convocati 24 de fotbalisti care activeaza in campionatele judetene locale. Multi dintre jucatorii care au raspuns prezent la actiunea coordonata de Asociatia Judeteana de Fotbal Prahova au evoluat in etapa intermediara de marti, de la nivelul Ligii A Prahova, astfel ca sedinta de pregatire s-a desfasurat pe durata a doar 40 de minute, iar cei cativa care au lipsit, de la CSM Campina, au fost invoiti, pentru ca au avut de jucat un meci oficial in Liga C Prahova, fiind angrenati in lupta pentru promovare. Cei doi tehnicieni au impartit jucatorii in doua echipe, care au evoluat intr-un joc test, componenta acestora schimbandu-se in functie de strategia gandita. Scorul nu a avut relevanta pentru cei doi antrenori, acestia dorind sa-si faca o idee in ceea ce priveste potentialul fotbalistilor convocati, alaturi de cei doi antrenori desemnati de catre AJF Prahova sa se ocupe de aceasta actiune de selectie, la meci asistand si alti membri ai acestui for, precum prof. Viorel Baltateanu, Bogdan Marcu, antrenorii Chimiei Brazi, Gheorghe Liliac si Razvan Vlad, dar si Soni Pall.
Miza participarii selectionatei AJF Prahova la Cupa Regiunilor este calificarea in fazele superioare ale competitiei, mai precis, participarea la turneul final de la Budapesta.
Iata componenta celor doua echipe si formatiile de provenienta:
Galben: Petcu (CS Blejoi) – Solomon (ASO Slanic), Zaharia (Tineretul Tomsani), Petre (Petrolul 95 Ploiesti), Dicu (CSO Plopeni) – Badu (CS Brazi), M. Mihai (ASO Slanic), Cojanu (Bradetul Stefesti) – Huza (CSO Plopeni), Puiulet (CSO Plopeni);
Albastru: Plachta (CSO Plopeni) – Badicu (Intersport Filipesti de Targ), Aristan (CSO Plopeni), Militaru (Avantul Maneciu), Visan (CS Blejoi) – Carstocea (Avantul Maneciu), Stoian (Avantul Maneciu), Paraschiv (Petrolul 95 Ploiesti) – Nichifor (Unirea Urlati), Stanciu (Avantul Maneciu).
Daca prima repriza a durat doar 20 de minute, in cea de-a doua, tehnicienii „Nationalei Judetului” au operat modificari in componenta echipelor, iar repriza a durat doar 15 minute.
Debut cu Braila

Primul joc oficial al echipei judetului va avea loc miercuri, 19 mai, de la ora 11.00. In partida de debut, prahovenii vor intalni reprezentativa similara a judetului Braila, meciul urmand sa fie gazduit de stadionul buzoian din Berca. Pentru intalnirea de saptamana viitoare, tehnicienii Stefan Preda si Dorinel Beznea i-au convocat pe toti jucatorii prezenti la primul antrenament, dar pana saptamana viitoare lista cu componentii lotului ar putea suferi unele modificari, Mai ales ca, pentru fazele superioare ale competitiei, lotul largit poate fi de 30 de jucatori, astfel ca vor mai fi chemati si alti fotbalisti de la echipe „de judet”, care miercuri nu au fost convocati sau nu au putut fi prezenti.
Cristi DAMIAN, Marian DIMA