La Pitesti, s-a desfasurat o competitie de mountain-bike cross country, intitulata „Arges Spring Race”, organizatorii dorind sa reprezinte debutul unui nou sezon. Totusi, intrecerea nu a fost una oficiala, adresandu-se mai mult amatorilor, in vederea promovarii acestui sport care, dupa cum se observa, castiga din ce in ce mai multi sustinatori. Ca urmare, concursul nu a fost trecut in calendarul Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon.
Cu toate acestea, s-au adunat la start 190 de sportivi din intreaga tara, printre care s-a numarat si singurul participant din Romania la Jocurile Olimpice, Tudor Oprea. De asemenea, avand in vedere ca la finalul saptamanii se va desfasura Maros MTB Marathon, la Cluj Napoca, prima intrecere internationala din sezonul 2010, la Pitesti a fost prezent si Daniel Rosioru, liderul formatiei Conpet Ploiesti – sprijinita de Emmedue Sport – si component al lotului national al Romaniei, care a dorit sa se pregateasca in conditii de concurs.
La categoria elite, primii doi clasati au fost Tudor Oprea si Daniel Rosioru, in vreme ce, la amatori, Marius Ionascu (coechipier cu Daniel Rosioru, la clubul ploiestean, incepand de anul acesta) a incheiat pe locul intai, iar la categoria fetelor sub 18 ani Ioana Anghel, din Ploiesti, a fost cea mai buna, sosind pe prima pozitie.
Mountain-bike-ul s-a dezvoltat extrem de mult in ultimii ani, in Romania, iar anul acesta va fi organizat, in premiera, un circuit international, prin care se acumuleaza puncte in vederea calificarii la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice de vara, contand, totodata, si in clasamentul mondial. De mentionat ca una dintre competitiile internationale din acest sezon va fi organizata chiar de clubul Conpet Ploiesti, in toamna.
Petre APOSTOL