Am descoperit în Seattle un ploieştean care încearcă să se afirme în hip-hop-ul american, cântând în engleză şi română. Multe tatuaje cu semnificaţii aparte, îmbrăcat la “4 ace”, după moda rapperilor, încrezător şi muncitor. Andrei Roşca a abandonat sala de baschet pentru studioul de înregistrări, lucrează non-stop la site-ul personal şi vorbeşte la telefon cu soţia sa, care aşteaptă să obţină viza pentru a pleca în State. Iată o poveste interesantă despre un român care a ales să trăiască visul american, plecând în ţara tuturor posibilităţilor.

* De la baschet la hip-hop

Andrei Roşca, ploieşteanul cunoscut pe terenurile de baschet ca “Dinamită” şi pe scenă ca “Drei Ros”, s-a născut pe 31 iulie 1984, iar în anul 2000 s-a mutat cu familia în Seattle, WA. A jucat baschet la liceul Auburn High School şi apoi la colegiul Green River Community College. S-a apucat de muzică în 2004 când a înregistrat albumul “Între Viaţă şi Moarte”, în Ploieşti. Albumul a fost dedicat tatălui său, care pe 31 iulie 2004, când Andrei împlinea 20 de ani, a decedat din cauza cancerului la ficat de care suferea.
În aceeaşi vară a participat la streetballul organizat de campioana României la baschet, CSU Asesoft, în Ploieşti, unde a câştigat concursul de slam-dunk!
S-a întors în State, unde a continuat să facă muzică, dar a acordat mai mult timp baschetului, visând să devină profesionist. A jucat la Everett Explosion, în liga semi-pro IBL, după care a ajuns în Divizia A, la Târgovişte. Din cauza unor dureri la spate a hotărât să se apuce serios de muzică. Împreună cu Barry Collins ( a.k.a BurreCollins) a inaugurat în 2005 propriul studio, Boss Bizznis, în Seattle.

* Si-a tras album, clip si site

Piesa “Get Throwed”, care are ca featuring şi pe Dyce Dylli ( un rapper originar din Englewood, CA) a fost prima înregistrată în noul studio şi videoclipul realizat de Jordan Tower a fost lansat online pe 6 ianurie 2010 pe youtube.com, dar şi pe site-ul oficial www.dreiros.com .
Drei Ros a încercat un stil nou pentru americani, combinând engleza cu româna, videoclipul fiind practic o premieră în acest sens. Un al doilea va fi lansat în februarie, pentru piesa “Hip-Hop Party”, filmat în întregime pe croma. Piesa a fost produsă de Alin Radu (un compozitor tânăr din Ploieşti), fiind în limba engleză. În clip vor apărea Drei Ros, BurreCollins, Dyce Dylli şi Tammy ( fosta componentă a trupei IMBA).
La începutul acestui an, Drei Ros a filmat la Timişoara clipul la piesa “Jaf Armat” featuring Skizzo Skillz. El va fi lansat în luna martie.
* Este fan CSU Asesoft şi Toni Alexe
În “Get Throwed”, Andrei Roşca apare la un moment dat cu un tricou pe care scrie Ploieşti. “Îmi place să cred că îmi reprezint tot timpul oraşul. De-abia aştept să-mi fac lansarea acasă, la Ploieşti. Mi-aş dori să cânt în deschidere la un meci al echipei CSU Asesoft, pentru că sunt un mare fan. Chiar le-am compus o melodie când locuiam în România. De asemenea, într-unul dintre viitoarele clipuri voi purta tricoul lui Toni Alexe, iar melodia îi va fi dedicată. Ştiu că acum, pe 21 ianuarie, se împlinesc 5 ani de când a murit. Nimeni nu a uitat ce a făcut în baschet pentru România, Ploieşti şi Asesoft…”, a declarat Andrei Roşca.
Ionuţ GEORGESCU