Autoritatile locale s-o lase mai moale anul acesta cu zilele oraselor ca sa nu mai foloseasca resurse publice.
Este recomandarea pe care a facut-o, miercuri seara, premierul Emil Boc, precizand ca in 2010, e bine sa avem mai putine petreceri si mai multa munca.
„Le-as mai face o recomandare si autoritatilor locale: ca anul acesta s-o lase mai moale cu zilele oraselor, cu zilele municipiilor, cu zilele comunelor, sa nu mai foloseasca resurse publice pentru organizarea acestor activitati. Daca au resurse din bani privati, sponsorizari, s-o faca! Resursele sa vina din alti bani decat cei bugetari, altii decat cei care vin de la cetateni pentru organizarea unor asemenea festivitati. Inca suntem in dificultate in 2010, asa ca e bine sa avem mai putine petreceri si mai multa munca”, a declarat Emil Boc.
In urma cu doar o saptamana, premierul Emil Boc a inaugurat impreuna cu ministrul Elena Udrea, salina de la Turda. Cu acest prilej, localnicii au organizat mai multe activitati artistice si de relaxare. Si anul trecut, premierul a participat la numeroase petreceri si festivitati.
Potrivit unor date prezentate pe site-ul Ministerului Turismului, doar in luna august a anului trecut, pe teritoriul Romaniei, au avut loc 376 de festivaluri.
Costul lor este aproape imposibil de aflat.
Din unele calcule, peste 92 % dintre acestea au fost platite din bani publici, fiind organizate de autoritati locale.