Astâzi şi mâine, se vor disputa etapele turneului al doilea din cadrul seriei C a Campionatului naţional de handbal junioare 3. Competiţia trebuia să se desfăşoare la finalul anului trecut, însă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care au împiedicat unele formaţii să se deplaseze la locul de disputare al meciurilor, a fost amânată pentru această perioadă.
Turneul este organizat de CSŞ Galaţi, în cadrul seriei activând şi echipa Grupului Şcolar Industrial „1 Mai” Ploieşti, pregătită de antrenorul Marian Bratu. Formaţia ploieşteană este alcătuită din jucătoarele echipei din sezonul trecut al campionatului de junioare patru, fiind printre cele mai tinere din competiţie.
În primul turneu al campionatului, disputat la Brăila, în octombrie, GŞI „1 Mai” Ploieşti a pierdut toate cele trei dispute, cu LPS Brăila (scor 11-35), cu CSŞ Constanţa (12-20), cu CSŞ Galaţi (scor 16-23). Gruparea prahoveană speră, acum, să se revanşeze faţă de înfrângerile din primul turneu, câştigând şi mai multă experienţă spre deosebire de acel moment.
La finalul lunii, la Constanţa, se va desfăşura cel de-al treilea turneu al campionatului, în vreme ce GŞI „1 Mai” Ploieşti va organiza turneul patru, la începutul lunii martie.
Programul turneului de la Galaţi este următorul:
Etapa IV sâmbătă, 16 ianuarie 2010
LPS Brăila GŞI „1 Mai” Ploieşti 10:00
CSS Galaţi CSS Constanţa 11:30

Etapa V sâmbătă, 16 ianuarie 2010
GŞI „1 Mai” Ploieşti CSS Constanţa 16:00
LPS Brăila CSS Galaţi 17:30

Etapa VI duminică, 17 ianuarie 2010
CSS Galaţi GŞI „1 Mai” Ploieşti 09:30
CSS Constanţa LPS Brăila 11:00
Petre APOSTOL