A venit 2010, iar criticii de film au tras linie. In urma au ramas topul celor mai bune, dar si cel al celor mai putin reusite 10 filme ale anului 2009. CNN a intocmit o lista a celor mai bune filme ale anului trecut. Pe locul 3 se afla creatia lui Quentin Tarantino, filmul Inglorious Basterds.
Locul doi este ocupat de animatia Ponyo, un spirit al marii care trebuie sa salveze lumea.
Cel mai bun film al anului 2009, potrivit CNN, este A Serious Man. Pelicula a avut un mare succes in ciuda faptului ca in distributie nu se regaseste niciun actor de renume, iar povestea este, aparent, banala.
In top ten au mai intrat filmele Two Lovers, Corraline, The Headless Woman, The Hurt Locker, Bright Star, Fantastic Mr. Fox si La Danse: The Paris Opera Ballet.
La extremitatea cealalta, a fost intocmit topul celor mai putin reusite filme ale anului trecut.
Locul 3 este ocupat de pelicula New In Town. Filmul prezinta povestea unei fete de la oras care este obligata sa traiasca, pentru o perioada, la tara.
Locul doi este ocupat de muzicalul Nine in care un regizor de 50 de ani trece printr-o criza de personalitate.
Titlul de “cel mai slab film al lui 2009″ ii revine peliculei Miss March. Filmul urmareste aventurile unui tanar care se trezeste dupa o coma de 4 ani si afla ca iubita lui a ajuns iepuras Playboy.