De cateva zile, la antrenamentele Astrei a aparut al patrulea portar, pe langa Miron, Munteanu si Popa, facandu-si aparitia un tanar de perspectiva, care, nu demult, a fost monitorizat de un scouter al celebrului club AC Milan!
Este vorba despre George Gavrilas (in foto), un portar de 19 ani, care s-a aflat, ultima data, in poarta echipei de esalon secund FC Baia Mare. Gavrilas a si jucat in divizia B, acum doua sezoane, ca junior in teren al echipei Unirea Dej, retrogradata, intre timp! Acum doi ani, cand juca pentru Dej, un reprezentant al lui AC Milan a fost prezent la partida dintre Unirea Dej si Universitatea Cluj, incheiata cu victoria oaspetilor, cu 3-1, pentru a-l vedea pe Gavrilas, interesul italienilor fiind confirmat de managerul Unirii Dej, Gabriel Magdas. Acesta spunea, atunci, despre “comoara” din curtea Unirii Dej: “Suntem in discutii avansate cu echipa italiana, suntem aproape sa semnam un precontract”, numai ca, intre timp, tratativele nu s-au concretizat asa cum sperau ardelenii si Gavrilas a pierdut “trenul de Milano”, dupa trei saptamani in care a fost monitorizat.
Deloc intamplator, venirea lui Gavrilas la Astra este legata de cooptarea, drept scouter, pentru zona Ardealului, a lui Lucian Balan, fosta glorie stelista fiind chiar prezenta la ultima partida sustinuta de Astra cu… Steaua. Gavrilas nu va fi singurul jucator recomandat de Balan, in pauza competitionala urmand sa mai fie vazuti si alti fotbalisti din zona Transilvaniei. Gavrilas este ca si ramas in curtea Astrei, impresia lasata de el fiind foarte buna. Mai mult, Astra cauta inca un portar, mai ales in conditiile in care, in iarna, este foarte probabila despartirea de Cristi Munteanu, goalkeeper despre care se spune ca se va intoarce la Dinamo.
Marian DIMA