• 688.302 prahoveni sunt asteptati, maine, la urne

Ieri, primarii localitatilor prahovene, mai putin reprezentantii municipiului Ploiesti, au preluat, sub semnatura, si dupa incheierea proceselor verbale de predare-primire, materialele electorale necesare organizarii scrutinului pentru alegerea Presedintelui Romaniei si pentru referendumul ce se vor desfasura maine. Astazi, aceeasi operatiune se va desfasura pentru cele 158 de sectii de votare din municipiul Ploiesti, cand presedintii birourilor electorale vor ridica materialele necesare celor doua evenimente de maine.
Inca de la prima ora a diminetii, reprezentantii primariilor de comune si cei ai oraselor si municipiului Campina s-au „aprovizionat” de la Ploiesti cu cele necesare pentru buna desfasurare a alegerilor de maine. Unii dintre primari au venit cu mijloace de transport inchiriate, altii – cu autoturismele detinute de autoritatile locale, insa cei mai multi au crezut de cuviinta sa preia buletinele, stampilele si tusierele cu… mijloacele de transport destinate elevilor.
In total, in judetul Prahova sunt distribuite 796.987 de buletine de vot (pentru alegerea Presedintelui si alte doua buletine pentru referendum), inclusiv cele destinate sectiilor speciale, plus cele 3.595 de stampile cu mentiunea „VOTAT” – cate cinci bucati pentru fiecare sectie de votare.
Maine, incepand cu ora 7.00, 688.302 prahoveni cu drept de vot sunt asteptati la urne, in cele 719 sectii de votare existente in judetul Prahova, la care se adauga cele 106 sectii speciale, pentru persoanele care voteaza in alta localitate decat cea in care domiciliaza. Ploiestenii sunt asteptati la urne in 158 de sectii arondate tot atator zone din municipiu.
Violeta STOICA