“Dezamagire!” Aceasta a fost prima declaratie, la unison, a liderului liberalilor prahoveni, Adrian Semcu, a primarului Vlad Oprea, in calitate de presedinte al Organizatiei PNL Sinaia, si a consilierului judetean Mircea Rosca, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, organizata la Ploiesti, pe tema plecarii deputatului PNL Cristian Burlacu la PD-L. Recunoscandu-si, intr‑un fel, vina ca a facut o alegere proasta, desemnandu-l drept candidat din partea PNL pentru Colegiul 1 Valea Prahovei pe Burlacu, Adrian Semcu a mentionat: “Odata cu trecerea la PD-L si a lui Burlacu, nu stiu cat de usor ii va fi, insa, presedintelui Organizatiei Judetene Prahova, Roberta Anastase, cu inca un traseist politic, asa cum a fost cazul lui Florin Anghel. Si Burlacu a trecut prin mai multe partide – PDSR, PUR, PNL. Am crezut ca s-a asezat cand a venit la noi, la PNL, insa, dupa cum s-a vazut, a trecut la PD-L. Pacat ca a uitat cum a ajuns la Parlament, noi, insa, vom reaminti electoratului acest lucru. Dar, cam aceasta este moralitatea unora dintre oamenii cu care stam la masa. Duminica (n.n. – 4 octombrie), mi-a promis ca va sta o saptamana cu statutul de independent si ca se va mai gandi ce va avea de facut. Si s-a gandit. A doua zi a anuntat ca a trecut, deja, la PD-L, partidul pe care, prin nenumaratele sale declaratii politice, l-a contestat”.
Vlad Oprea, in calitate de presedinte al Organizatiei PNL Sinaia, din care a facut parte si deputatul Burlacu, a sustinut ca, daca ar fi sa se traga o linie sub activitatea parlamentara a celui luat in discutie concluzia e clara: “Nu a facut nimic”, pana si declaratiile politice sustinute de Burlacu in Camera Deputatilor facandu-le tot la sugestia sa. Subliniind ca nu este nicio pierdere pentru PNL, dar cu siguranta este “o dezamagire pentru locuitorii de pe Valea Prahovei care in noiembrie 2008 i-au acordat votul”, Vlad Oprea a anuntat adevarata motivatie a plecarii lui Burlacu de la PNL la PD-L:”A plecat la PD-L pur si simplu pentru bani! Are o societate comerciala care a castigat un contract de lucrari , pe bani publici, de la Ministerul Sanatatii, pentru reabilitarea Sanatoriului de la Techirghiol. Lucrarile sunt in valoare de 50 de miliarde de lei vechi, iar contractul a fost incheiat ca urmare a prieteniei pe care o avea cu un senator liberal de la Constanta, cand acesta din urma era directorul sanatoriului respectiv. In luna martie anul acesta, lucrarile nu au mai fost finantate, din lipsa de fonduri. Iar in momentul in care Burlacu a trecut acum la PD-L a pus conditia ca sa i se dea bani pentru continuarea lucrarilor de la Techirghiol. ”
La randul sau, si consilierul judetean Mircea Rosca si-a exprimat regretul ca, toamna trecuta, i-a cedat locul pe lista lui Cristian Burlacu, pentru a fi desemnat candidat din partea PNL pentru Colegiul Valea Prahovei.
N.DUMITRESCU