Constantin Ninel Potarca, omul de afaceri gorjean, care si-a exprimat intentia de a candida la Presedintie, a fost pus sub invinuire intr-un dosar privind o evaziune fiscala de 40 de milioane de lei, au declarat, ieri, surse judiciare. Conform acestora, miercuri dupa-amiaza Potarca a fost audiat la Biroul Teritorial Targu Jiu al Directiei Nationale Anticoruptie, unde i-a fost adus la cunostinta faptul ca este pus sub invinuire in mod oficial in dosarul respectiv.
Ancheta in acest caz este derulata de procurorii anticoruptie intrucat presupusul prejudiciu este de cel putin un milion de euro.
Constantin Ninel Potarca, care este presedintele Patronatului oamenilor de afaceri de etnie rroma din Romania, a confirmat ca miercuri dupa-amiaza a fost la sediul DNA Targu Jiu, acesta spunand ca le-a cerut procurorilor sa il trimita mai repede in judecata pentru a nu-i fi afectata imaginea in timpul campaniei electorale. Potarca sustine ca evaziunea fiscala care ii este imputata de procurori a mai facut obiectul altor dosare penale, solutionate cu neinceperea urmaririi penale si ca detine documente si probe cu care isi poate dovedi in instanta nevinovatia.
Omul de afaceri a mai spus ca are adunate semnaturile necesare pentru a-si depune candidatura la Presedintie si ca asteapta doar formarea Biroului Electoral Central pentru a parcurge aceasta etapa de inscriere in cursa electorala.
Constantin Ninel Potarca vrea sa candideze din partea etniei rromilor, el anuntand inca din vara ca vrea sa fie primul reprezentant al comunitatii care va candida pentru presedintia Romaniei.