Participare la conferinta internationala

Prin consilierul judetean prahovean Ludmila Sfarloaga, Romania a fost reprezentata, recent, la conferinta internationala cu tema” Rolul cooperarii transfrontaliere in mentinerea diversitatii etno-culturale”, care s-a organizat in Ungaria, la Budapesta. Ludmila Sfarloaga a participat la acest eveniment in calitatea sa de presedinte a Camerei Regiunilor din Consiliul Europei.

Contraventii

Pentru contraventiile constatate pe raza municipiului, de catre agentii Politiei Comunitare Ploiesti, in perioada 4-10 septembrie, sanctiunile aplicate au fost in valoare totala de 33.354,7 lei. Controalele efectuate au vizat disciplina in constructii pe domeniul public si privat, activitatea comerciala, prevenirea si depistarea faptelor antisociale, incalcarea normelor de convietuire sociala etc. Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate diverselor societati comerciale care au fost verificate, din cauza faptului ca acestea fie nu aveau documente de provenienta pentru produsele aflate la vanzare, fie nu se incadrau in termenele de valabilitate etc. Au mai fost acordate, totodata, si 40 de sanctiuni contraventionale pentru ca nu s-au respectat masurile ce vizau gospodarirea orasului sau pentru ca se desfasurau, in ilegalitate, diverse activitati.

Reparatii de strazi

Conform graficului zilnic, ieri, pe teritoriul municipiului Ploiesti se efectuau diferite lucrari pe 11 dintre arterele orasului. In cazul a trei dintre strazi – Rafov, Lunca Prutului si Lanariei – actiunile au constat in asternerea de piatra sparta.

Program de impadurire a terenurilor degradate

In urma hotararii luate de consilierii judeteni, administratia prahoveana va participa, alaturi de consiliile locale angrenate in program, la proiectele de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor agricole degradate. Programul se aplica in zonele rurale si periurbane din extravilanul unitatilor administrativ-teritoriale si impune coordonarea unitara la nivel judetean. Consiliul Judetean Prahova, in calitate de coordonator, trebuie sa evalueze si sa stabileasca necesitatea si oportunitatea masurilor de impadurire la nivel de judet si sa le fundamenteze in functie de conditiile zonei. Conform cerintelor Ghidului solicitantului, Consiliul Judetean coordoneaza intreg procesul de centralizare a dosarelor de finantare, le depune impreuna cu dosarul de coordonare si semneaza contractul de finantare.