“Din punct de vedere sportiv
eu mi-am facut datoria”
Ieri, dimineata, am purtat o scurta discutie cu Vivi Rachita (in foto), managerul echipei FC Petrolul Ploiesti, cu scopul vadit de a vedea situatia existenta la club, acum, cu zece zile inaintea inceperii noi editii de campionat.
– Care este situatia in prezent la club?
– Una care n-ar trebui sa fie!
– Cand vor fi clarificate aspectele legate de inscrierea echipei in campionat si cu ce bani?
– Din acest motiv ma indrept, chiar acum (n.n. – ieri), catre Primarie. Echipa este inscrisa in campionat, problema delicata fiind cea legata de legitimari! Ne-ar trebui cate 900 de lei / legitimatie pentru fiecare jucator care urmeaza a fi transferat.
– De unde credeti ca veti obtine sumele de bani necesare?
– Am o intalnire cu cativa oameni de afaceri din Ploiesti si sper sa gasim sprijinul financiar de care avem nevoie.
– Si, totusi, Primaria ce zice?
– Deocamdata, doar promisiuni! Se cauta, in continuare, o forma juridica de virare a banilor in contul clubului. Acestia exista. Nu stiu, insa, cand se va intampla acest lucru. Un singur lucru stiu: anume ca eu, din punct de vedere sportiv, mi-am facut treaba!
– In privinta lotului de jucatori, ce ne puteti spune?
– Ma voi baza pe cei lasati de fosta conducere de la Petrolul si pe cei care au fost in pregatiri cu noi in toata aceasta perioada.Nu am alte solutii! Data fiind situatia actuala sunt obligat sa aduc la echipa numai jucatori liberi de contract, imprumutati sau… care nu costa nimic!
– Care este, totusi, situatia lui Liviu Mihai si Cristi Vlad?
- Luni am primit un fax de la clubul Farul Constanta in legatura cu Liviu Mihai. Jucatorul va ramane sa joace pentru noi, insa, in anumite conditii impuse de clubul de pe Litoral. Am fost obligat sa le accept pe toate, va dati seama ca nu aveam ce face! O situatie mai delicata este cea a lui Cristi Vlad, pentru transferul caruia Astra ne cere o suma importanta de bani, pe care noi nu o putem achita! Practic, intr-o asemenea situatie el nu are decat solutia de a se lasa de fotbal!
– Multumesc pentru amabilitate.
– Si eu va multumesc.
Nelu STEFANESCU