Creierul lui Michael Jackson, prelevat de autoritati pentru efectuarea unor teste neuropatologice in vederea stabilirii cauzelor decesului, a fost returnat familiei starului, care astepta acest lucru pentru a putea sa-l inmormanteze.
Institutul de medicina legala din Los Angeles a confirmat, la inceputul lunii iulie, ca organul a fost retinut in laborator pentru efectuarea testelor neuropatologice.
Un purtator de cuvant al institutului a confirmat, sambata, ca organul a fost reintrodus in corpul neinsufletit al starului, inca de saptamana trecuta.
Trupul neinsufletit al lui Michael Jackson , al carui loc de veci inca nu este cunoscut, a facut obiectul a doua autopsii, ale caror rezultate toxicologice sunt asteptate in zilele urmatoare.
Speculatiile privind inmormantarea artistului s-au intetit. Surse apropiate familiei indica faptul ca este posibil ca Michael Jackson sa fie inmormantat intr-un loc nemarcat .
Mai multe publicatii din Statele Unite au indicat faptul ca familia Jackson se pregateste sa il inmormanteze pe Michael la cimitirul Forest Lawn din Los Angeles, unde, de altfel, se afla corpul neinsufletit al acestuia – depus intr-un cavou secret – si unde a avut loc si ceremonia religioasa privata organizata la putin timp dupa decesul cantaretului.
Totodata, alte surse indica faptul ca “Regele muzicii pop” va fi inmormantat la celebra ferma Neverland. Insa pentru acest lucru este nevoie de permisiunea autoritatilor locale, care se tem ca milioanele de fani ai lui Michael Jackson vor bloca zona, unde infrastructura este foarte proasta.
Michael Jackson a decedat pe 25 iunie, la varsta de 50 de ani, in urma unui stop cardiac. Cauzele mortii starului american ar putea fi asociate cu dependenta acestuia de medicamente calmante si antidepresive, potrivit politiei din Los Angeles, care se ocupa de ancheta. Inmormantarea celebrului cantaret a fost amanata pana la aflarea rezultatelor testelor toxicologice efectuate pentru a stabili cauzele decesului artistului.