ASTRA PLOIESTI – FC OTELUL GALATI 1-1 (1-1)
Stadionul „Caraimanul” din Busteni; Spectatori: circa 150.
Au marcat: G. Paun 36’ / Antal 34’;
ASTRA: (repriza I) B. Miron – Ov. Mihalache, Rohat, Oprsal, V. Sandu – Paulinho, V. Gheorghe, Takayuki, A. Stan – St. Ciobanu, G. Paun. Antrenor: Ion Moldovan. Au mai jucat, dupa pauza: Iatan – Cl. Dumitrescu, Deaconescu, Ionita, Botea, Nasser, Chiacu, Omoduemuke, Leandro, Tigoianu, Gafita, Damaschin.
OTELUL (repriza I): Kolev – Carja, Sarghi, Jelev, Ilie – Giurgiu, Avram – Antal, Paraschiv, Patras – N’Kongue. Antrenor: Dorinel Munteanu;
OTELUL (repriza a II-a): Abraham – Rapa, David, Perendija, Cretu – Neagoie, Costin – Iorga, Mojsov, Ibeh – Axente.
Au arbitrat: Mugurel Draganescu (Breaza) – Ciprian Geambazu (Busteni), Valentin Bunea (Busteni).
Cel putin deocamdata, pentru Astra Ploiesti, “socul” promovarii in prima liga nu este resimtit, la nivelul jocului si al rezultatelor din meciurile amicale. Dupa 4-2 cu Dinamo a urmat, marti seara, la Busteni, remiza cu Otelul Galati, scor 1-1, jocul disputat de ploiesteni impotriva “otelarilor” fiind unul pe care Astra poate nu merita sa-l castige, dar, in niciun caz, nici nu ar fi trebuit sa-l piarda!
In primul amical al verii lui 2009, pentru debutantul Dorinel Munteanu, Otelul a reusit sa deschida scorul, prin fostul junior de la Chiajna si Targu Mures, Ionut Antal, in min. 34. Pana atunci, Paun ratase cea mai mare ocazie a primei jumatati de ora, acesta recuperand o minge in marginea careului si, fara a vedea ca portarul Kolev este iesit dintre buturi, a tras slab, pe langa bara din stanga bulgarului! Cele doua goluri ale meciului, marcate intr-un interval de doar 2 minute, au fost unele trase la indigo, parca, venite in urma unor greseli imense! Antal (min. 34) a profitat de o iesire in afara careului a lui Miron, care, dupa ce a strigat binecunoscutul “eu”, a luftat, mingea trecand bine-mersi de el, astfel ca atacantul otelar a indeplinit doar o formalitate, pentru 1-0 in favoarea moldovenilor. Doua minute mai tarziu, Paun, in revenire evidenta de forma, a marcat si el, dupa ce a reusit sa “fure” o minge fundasilor adversi, ramanand singur cu portarul Kolev, pe care l-a “executat” pentru 1-1 (min. 36).
Au urmat alte ocazii clare, cea mai mare fiind a aceluiasi Antal, care, inainte de pauza a ramas singur cu Miron, defensiva ploiesteana oprindu-se la semnalizarea asistentului Bunea ! Numai ca centralul Draganescu vazuse ca mingea era trimisa de un astrist, astfel ca nu a validat ofsaidul, Antal fiind blocat, pana la urma, dupa ce si el a pierdut un tempo, crezand ca se va fluiera pozitia afara din joc! De remarcat, in prima repriza, jocul exact al fundasilor centrali Oprsal si Rohat, primul bifand 60 de minute in teren, apoi pofta de joc a lui Takayuki, Paun si Ciobanu, toti cu prestatii foarte bune.
Egal si dupa pauza
Dupa o scurta repriza de ploaie, in partea a doua a jocului, Dorinel Munteanu a preferat sa schimbe toata echipa, in timp ce omologul sau de pe banca Astrei, Ion Moldovan, a ales sa faca treptat inlocuirile, introducand 12 jucatori, dupa pauza. Au debutat, pentru Astra, Claudiu Dumitrescu, Nasser Menassel, fostii jucatori de la Otopeni, dar si Alex Leandro, fost jucator la Unirea Urziceni, un atacant de 25 de ani, aflat in probe. Nu trebuie omis ca, in afara celor 12 rezerve introduse, “Comisarul” a mai avut pe banca tehnica o echipa , cel putin 14 jucatori, printre care si ultimii straini veniti in probe, fiind “pastrati” pentru meciurile amicale cu Poli Iasi si Juventus Bucuresti.
Revenind la partea secunda, ocaziile au fost doar la poarta otelarilor, Iatan avand putin de lucru! Diaconescu a marcat, dupa o lovitura libera, dar a fost semnalizat, corect, in pozitie de ofsaid, apoi, Damaschin si Gafita, in situatii excelente, de “unu la unu” cu Abraham, nu au reusit sa dea golul doi, intr-o parte secunda in care s-a cunoscut clar schimbarea titularilor. De remarcat prezenta intregului staff astrist la acest joc, patronul Ioan Niculae venind la vila sa din Busteni special pentru a vedea jocurile amicale de marti si miercuri, cu divizionarele A Otelul si Poli Iasi, impreuna cu presedintii Emanoil Savin si Marian Manea, acesta luand loc alaturi de oficialul galatean, Marius Stan.
Marian DIMA