Una dintre cele mai prestigioase publicatii culturale romanesti – Revista Fundatiilor Regale – aparuta in perioada interbelica, va putea fi citita la Biblioteca Judeteana “Nicolae Iorga” si in format electronic. Institutia detine colectia completa a publicatiei pe care o va transpune pe CD-uri, specialistii incepand deja lucrul la acest proiect.
Revista a aparut lunar, in perioada 1937-1947, si a gazduit subiecte legate de literatura, arta, filosofie, cultura generala etc., fiind deosebit de apreciata in randul intelectualilor vremii.
Ea a aparut sub egida Fundatiei Regale Regele Carol al doilea. In paginile ei pot fi regasite articole ale marilor scriitori si filosofi romani precum: Mihail Sebastian, Victor Eftimiu, Mircea Eliade, George Calinescu, Mircea Vulcanescu, Emil Cioran. Rubrici specializate au fost tinute de Serban Cioculescu, Radu Cioculescu sau Constantin Noica. Biblioteca judeteana continua, astfel, proiectul de digitalizare a colectiilor de publicatii pe care le detine.
Scopul demersului il reprezinta atat protejarea manuscriselor, cat si simplificarea efortului cititorului de a cauta anumite numere si articole din revista. Conducerea institutiei intentioneaza sa finalizeze proiectul la toamna.
Ana MAXIM