Presedintele gruparii de handbal feminin CS Tomis Constanta, Gheorghe Slabu, a anuntat transferul handbalistei Andreea Talvac (foto la minge) de la CSM Ploiesti, jucatoarea de 28 de ani semnand un contract valabil pentru doua sezoane cu gruparea de la malul Marii. Satula poate sa astepte o evetuala retragere a unei echipe din Liga Nationala, pentru a ramane in Liga I, cu CSM Ploiesti, Talvac, jucatoare care a dat echipei 94 de goluri in retur – fiind una dintre golgeterele echipei antrenate de Gheorghe Ionescu – s-a decis sa plece la Constanta, mai ales ca obiectivul formatiei constantene in acest sezon va fi clasarea pe locul doi, ce duce in Liga Campionilor, sau, in cel mai rau caz, locul trei ce ar califica pe Tomis in Cupa EHF. Interesant este ca, in returul campionatului trecut, Talvac a facut cel mai bun meci al sau tocmai impotriva echipei Tomis, careia i-a dat 12 goluri, un record pentru jucatoare, in campionatul trecut, fapt ce a contribuit destul de mult la transferul concretizat acum.
Jucatoarea este originara din Sibiu si evolua pe posturile de inter si centru, in prima parte a campionatului trecut fiind accidentata insa. Ea are in CV si prezente in tricoul echipei Oltchim Ramnicu Valcea, la campioana Romaniei jucand doi ani.
Formatia prahoveana CSM Ploiesti o transferase pe handbalista Talvac de la Otelul Galati, in ianuarie, aceasta semnand atunci un contract pe un an si jumatate, doctorul echipei CSM Ploiesti, Mircea Miu, avand un important merit in refacerea jucatoarei, dupa perioada mai putin fasta avuta.
In plus, Tomis a luat-o si pe Janina Luca (Oltchim Ramnicu Valcea), care a fost imprumutata pentru un sezon de la campioana Romaniei.
Marian DIMA