Se reface gazonul Astrei

De saptamana trecuta a inceput anuntata lucrare de refacere a gazonului la stadionul „Astra”. Practic, odata cu finalizarea acestei investitii, arena din Cartierul de Vest al Ploiestiului scapa de cea mai importanta problema a sa, in perspectiva meciurilor de prim-esalon, anume calitatea gazonului, atunci cand conditiile meteo nu sunt cele mai prielnice. Se stie ca, in momentul cand ploua, suprafata de joc la stadionul „Astra” nu este cea mai buna, Comisia de Licentiere a Federatiei Romane de Fotbal atentionand clubul in acest sens.
Ioan Niculae, singurul proprietar privat de stadion, in Liga I, s-a tinut de cuvant si a aprobat demararea unei lucrari de anvergura, ce va costa circa 60.000 de euro, si care va dura 3 saptamani, pentru refacerea gazonului. O firma specializata din Bucuresti a inceput lucrarile, stadionul urmand sa beneficieze de un gazon cu drenaj nou, canal de colectare a apei si sistem de udare automata. In plus, calitatea gazonului propriu –zis va creste, odata cu efectuarea unui proces de fertilizare, intreaga lucrare fiind programata sa se finalizeze in jurul datei de 10-15 iulie, in conditiile in care firma bucuresteana lucreaza si sambata si duminica! Administratorul stadionului, si cel mai priceput specialist din judet in acest domeniu, Ion Ionascu (foto) spune ca: „Va fi cel mai bun gazon din judet, de departe, si pot spune ca mi-am vazut visul cu ochii, acela de a avea un teren ca la carte, cum se spune”.
Activitatea propriu-zisa a echipei, care se va reuni in 24 iunie, nu va avea de suferit, din cauza acestor lucrari la arena principala, pentru ca clubul mai beneficiaza de trei terenuri de antrenament foarte bune, unul situat tot in cartierul „9 Mai”, si doua la stadionul „Prahova”, care apartin si ele omului de afaceri Ioan Niculae, patronul clubului „Astra”.
„Tintarul” se stabileste in 6 iulie
Liga profesionista de Fotbal, forul ce organizeaza primul esalon fotbalistic romanesc, „Liga I Realitatea TV” a convocat echipele la sedinta de stabilire a programului competitional pentru sezonul 2009-2010. Astfel, FC Ploiesti isi va afla ordinea adversarilor in data de 6 iulie, cand se stabileste „tintarul” competitiei. In calitate de nou-promovata este sigur faptul ca ploiestenii vor debuta pe teren propriu, in 1 august.
Tot in sedinta LPF din 6 iulie se vor stabili, printre altele, lucruri importante pentru noul sezon, precum programul televizarilor, corpul de observatori pentru jocuri al LPF, corpul de supervizori si cuantumul amenzilor pentru campionatul viitor.
Marian DIMA