FRF-ul va incasa 17,3 milioane de lei de la Loterie

Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat ca Loteria Romana a pierdut procesul in care s-a judecat cu Federatia Romana de Fotbal, intr-un litigiu legat de veniturile realizate de pe urma pronosticurilor sportive (FRF-ul va incasa 17,3 milioane de lei).
Pe langa aceasta suma, Loteria Romana mai este obligata sa plateasca 87.298 lei pentru cheltuielile de judecata.
Istoricul scandalului:
* pe 13 octombrie 2008, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ca Loteria Romana nu trebuie sa plateasca 17.3 milioane de lei catre FRF, acesta reprezentand profitul realizat din pronosticurile sportive. Pe langa acest lucru, FRF-ul era obligat sa plateasca cheltuielile de judecata in valoare de 217.506,18 lei.
* pe 14 februarie 2008, FRF-ul a executat silit Loteria Nationala (in urma unei hotarari a Tribunalului Bucuresti din luna decembrie a anului 2007). In acel moment, in conturile FRF a intrat suma de 17,3 milioane de lei, iar Loteria a facut apel impotriva sentintei tribunalului.
* pe 13 octombrie 2008, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ca Loteria Romana are dreptate, precizand ca cererea FRF de plata a datoriei este neintemeiata.
* FRF-ul a atacat decizia Curtii de Apel Bucuresti la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cea care a dat castig de cauza forului fotbalistic.
Conform Legii 69/2000 privind educatia fizica si sportul, 20% din incasarile realizate din pronosticurile realizate in competitiile sportive (ex Cupa Romaniei) trebuie sa mearga catre federatiile sportive. Conform acestei legi, Loteria Romana trebuia sa plateasca anual 20% din incasarile din pronosticuri catre FRF.

Un roman a castigat titlul mondial la sah

Sahistul roman Stefan Parlog a obtinut medalia de aur la Campionatul Mondial pentru amatori care se desfasoara in Grecia, la Salonic, a anuntat, printr-un comunicat, clubul la care este legitimat, Politehnica Iasi. Stefan a invatat sah de la tatal sau si a exersat cu toti cunoscutii si vecinii. Insa abia la Iasi, in timpul facultatii, s-a inscris in clubul sportiv si a avut un antrenor. Anul trecut si-a propus sa castige campionatul mondial al amatorilor, iar acum a reusit. “E o presiune enorma. Am slabit cateva kilograme cred. N-am fost invatat cu asemenea presiune”, a declarat Stefan Parlog. Titlul mondial castigat in Grecia i-a adus lui Stefan un premiu de 1.000 de euro. Acesta a spus ca va lasa sahul deoparte pentru o vreme si se va dedica meseriei sale, programator de calculatoare.
Stefan Parlog a castigat competitia dupa ce a obtinut 8 puncte din 9 partide. Parlog (26 de ani) este legitimat la clubul CS Cotnari – Politehnica Iasi, club care i-a mai avut in competitie pe copiii Emanuel Olinici (9 ani), Daria Ioana Visanescu (13 ani) si Florin Condurat (13 ani). Ei au fost insotiti de antrenorul Vladimir Danilov. Visanescu a ocupat locul 5, cu 6 puncte din 9, Olinici a terminat pe locul 11, cu 6 puncte din 9, in timp ce Condurat s-a clasat pe locul 28, cu 4,5 puncte din 9.

Fotbalul romanesc, pe locul 28 in lume

Nationala de fotbal a Romaniei se mentine pe locul 28 in lume, cu 792 de puncte acumulate, in clasamentul primelor reprezentative realizat de FIFA. Lider ramane Spania, campioana Europei, in timp ce Germania si Olanda intregesc podiumul.
Adversarele din preliminariile pentru Cupa Mondiala ocupa urmatoarele pozitii: Franta – locul 10, Serbia – locul 23, Lituania – locul 59, Austria – locul 79, Insulele Feroe – locul 165.
Iata clasamentul primelor 10 pozitii: 1. Spania 1.729 pct; 2. Germania 1.362; 3. Olanda; 1.360; 4. Brazilia 1.281; 5. Italia 1.271; 6. Argentina 1.195; 7. Anglia 1.173; 8. Croatia 1.151; 9. Rusia 1.117; 10 Franta.

Mutu, obligat sa paraseasca Fiorentina?

Adi Mutu ar putea fi obligat sa paraseasca Fiorentina in cazul in care Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) va decide ca romanul trebuie sa plateasca 17 milioane de euro lui Chelsea. Potrivit FirenzeViola.it, Mutu va fi nevoit sa plece la un club mai mare pentru a-si putea plati datoria catre clubul londonez.
FIFA a hotarat ca Mutu sa plateasca aceasta suma lui Chelsea pentru pierderile suferite de club ca urmare a consumului de droguri de catre roman. Mutu a refuzat sa plateasca aceasta suma si a atacat decizia FIFA la CAS. Soarta lui Mutu in Italia se va decide in functie de hotararea CAS care era asteptata ieri.