Reparatii la sistemele de alimentare cu apa

Conform bugetului judetului Prahova aprobat, recent, anul acesta au fost alocate fonduri inclusiv pentru efectuarea de reparatii la o serie de sisteme de alimentare cu apa din localitati. Este vorba despre sistemele de alimentare cu apa din localitatile Podenii Noi (45 mii lei), Apostolache (20 mii lei) si Salciile (35 mii lei). Totodata, au mai fost alocati bani si pentru realizarea unui studiu privind necesitatea si oportunitatea realizarii sistemului de alimentare cu apa pentru localitatile Cerasu, Drajna, Posesti, Starchiojd si Batrani. Si tot la capitolul sisteme de alimentare cu apa, pentru 2009 mai sunt luate in calcul lucrarile de captare de la Valea Azugii – lucrari in continuare, cat si investitiile noi care vizeaza reabilitarea aductiunii de apa Azuga-Sinaia (etapa a IIa) si reabilitarea sistemului de captare si transport a apei din sursa Crasna.

O noua licitatie

Primarul municipiului Ploiesti, Andrei Volosevici, a declarat ca, deja, anuntul pentru organizarea unei noi licitatii in vederea continuarii lucrarilor la blocul de pe strada Libertatii a fost publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). A fost nevoie de o noua licitatie pentru blocul cu 120 de apartamente destinate chiriasilor din casele nationalizate, deoarece municipalitatea a reziliat, la sfarsitul anului trecut, contractul cu firma care castigase initial licitatia pentru efectuarea constructiei, din cauza ca aceasta a intarziat realizarea investitiei.

Vot pentru Parlamentul European

La alegerile din Romania din data de 7 iunie, si cetatenii statelor membre ale UE care au resedinta sau domiciliul pe teritoriul Romaniei au dreptul de a vota in aceleasi conditii ca si cetatenii romani, cu conditia indeplinirii unor cerinte prevazute de lege. Astfel, cei care se regasesc in aceasta situatie si doresc sa-si exercite dreptul de vot in Romania pot participa la alegerile pentru desemnarea membrilor din tara noastra pentru Parlamentul European, dupa ce sunt inscrisi pe listele electorale speciale. Cererea de inscriere in aceste liste speciale se face cel mai tarziu cu 60 de zile inainte de data alegerilor. Cererile se depun, in scris, la primarul localitatii de domiciliu sau de resedinta, insotita de o copie dupa documentul de identitate valabil. In conformitate cu legislatia in vigoare, prin act de identitate valabil al alegatorului din statele membre ale UE se intelege orice document eliberat de statul membru al carui cetatean este titularul, altul decat Romania, si care este considerat act de identitate in statul emitent.