Virgil Carutasu si colegii sai le-au taiat elanul pitestenilor inca din primul meci. Victoria categorica a Asesoftului, dupa un joc perfect, a avut darul de a demobiliza echipa lui Kusmuk si de a netezi drumul catre semifinale. Chiar daca in ultima partida jucata in sala din Trivale, Vladimir Arnautovic a pierdut, tehnicianul sarb stie foarte bine ca Pastele la romani a trecut si ca nu mai este loc de “minuni” in acest play-off. Avancronica au scris-o practic alb-albastrii joia trecuta. Fara Rashard Griffith – accidentat, Asesoft s-a impus atat in spatiul de trei secunde, cat si in ceea ce priveste aruncarile din afara semicercului. Chiar daca s-au lovit de Fugua, un baschetbalist foarte atletic si un adevarat “caine” in aparare, Curtis, Burlacu si Carutasu nu au dat inapoi niciun moment si s-au impus treptat, treptat. Cepulis a dovedit ca a progresat foarte mult in faza defensiva, putini fiind cei care ii dadeau sanse sa-l apere pe mult mai rapidul David Lawrence. Fara sa-i fie teama ca ar putea fi “posterizat” de american printr-o patrundere incheiata cu slam-dunk, “Ceapa” s-a achitat de sarcini si a mai punctat excelent de cinci ori in atac, din afara semicercului. Acestea ar fi cele doua elemente-cheie pe care Arnautovic se bazeaza si in al doilea meci. In rest, la Ploiesti, Mike Jones si-a etalat arsenalul de dunkuri, in timp ce Hargrove si-a invins fostul mentor. Reggie Elliott nu i-a putut face fata “lupului tanar” si a incheiat destul de sifonat din duelul cu bunul sau prieten. Uche Iheadindu, Pantelic, Stefanovic si Dumitru nu au iesit din tipare, Bojan Kusmuk fiind, se pare, un antrenor incapabil sa formeze o echipa decenta din niste jucatori buni dar iesiti din forma. Astfel, cu un lot valid, CSU Asesoft vrea sa invinga la Pitesti, sa incheie seria sferturilor de finala, si sa aiba cateva zile de odihna pana la urmatoarea confruntare, cu CSU Sibiu sau U Mobitelco Cluj Napoca. In derby-ul Ardealului, scorul este 1-0 in favoarea sibienilor.
BCA Pitesti – CSU Asesoft (in meciul 1: 69-104)
Data si ora: 22 aprilie, ora 17, Sala Sporturilor din Pitesti
Arbitri: Marius Ciulin, Fabiana Nitu, Laszlo Bukuresti
Eurochallenge de Asesoft, “spartanii” fac minuni in Rusia
Spartak St. Petersburg s-a calificat in semifinale
Echipa Spartak St. Petersburg, fosta adversara a Asesoftului din Eurochallenge, si CSKA Moscova sunt primele doua semifinaliste ale actualei editii de campionat in Rusia. Pentru accederea in aceasta faza se mai lupta Triumph Lyubertsy, Unics Kazan, Khimki Moscova si Lokomotiv Rostov.
Duelul dintre Dinamo Moscova si Spartak St. Petersburg nu s-ar fi anuntat niciodata atat de echilibrat. Intre echipa clasata pe locul al treilea la final de sezon regulat si formatia de pe locul al saselea, prima pornea clar din postura de mare favorita. Dinamo castigase ULEB Cup in 2006, bifase o prezenta in Euroliga si participase la ultimele turnee finale ale EuroCup.
Spartanii pregatiti de Evgeniy Pashutin au invins in ambele meciuri, cu 88-75, respectiv 73-68. In jocul decisiv, fratele antrenorului – Zakhar Pashutin (foto), fost castigator al Euroligii in 2008 cu CSKA Moscova, a contribuit cu 17 puncte, 5 recuperari si 3 pase decisive. El a fost secondat de Yegor Mashcharakou (10 puncte, 9 recuperari) si Milovan Rakovic (10 puncte, in 9 minute de joc).
Iata ca sutul care i-a “degajat” din Eurochallenge a insemnat, in cele din urma, un pas inainte pentru Spartak in campionat. Oricum, suntem siguri ca rusii mai au si acum cosmaruri cand se gandesc la Romania, Asesoft, Burlacu…
Ionut GEORGESCU