CSM Ploiesti – HCM Stiinta Baia Mare
Maine, in Sala Sporturilor „Olimpia”, echipa feminina de handbal CSM Ploiesti are o singura optiune: VICTORIA !
Formatia prahoveana, antrenata de Gheorghe Ionescu, va intalni, incepand de la ora 11, echipa HCM Stiinta Baia Mare, intr-un meci contand pentru etapa a VI-a din returul Ligii Nationale.
Cu un singur succes obtinut in primele cinci etape ale competitiei, CSM Ploiesti se afla destul de departe de obiectivul gruparii de a se mentine in Liga Nationala. Sase puncte le despart pe handbalistele pregatite de antrenorul Ionescu de locurile neretrogradabile, asa ca acestea ar trebui sa fie cat se poate de motivate pentru a face o impresie buna in fata propriilor suporteri.
In meciul din tur, dintre cele doua echipe, pierdut de CSM Ploiesti, cu scorul 25-29, cea mai buna marcatoare a prahovencelor a fost Janina Luca, cu cinci goluri, interul imprumutat pana in vara de la Oltchim Ramnicu Valcea, care, insa, s-a accidentat la finalul turului de campionat, urmand sa lipseasca intreg sezonul.
Un motiv in plus pentru care CSM ar trebui sa castige meciul de maine este si faptul ca HCM Stiinta Baia Mare a pierdut toate cele trei partide disputate in deplasare, in acest retur de campionat, insa, adversarele ploiestencelor s-au impus in meciurile jucate pe teren propriu.
Principala amenintare din partea baimarencelor vine din partea jucatoarelor Camelia Balint, Melinda Geiger, Idilko Kovacsi, dar si a Ancai Amariei, cele mai in forma handbaliste ale oaspetelor. In privinta echipei prahovene, in etapele precedente s-au remarcat Mirela Toma, Andreea Dospin, Andreea Talvac si Oana Chitacu. Meciul va fi arbitrat de Gheorghe Bejenariu (Arges) si Alin Carligeanu (Bucuresti).
Petre APOSTOL