Ordonanta Sterling intra in refacere

Ordonanta Sterling a fost trimisa inapoi la comisiile de specialitate, decizia fiind luata ieri de Camera Deputatilor cu 188 de voturi pentru si 3 impotriva.
Actul normativ viza modificarea Legii Petrolului 238/2004 permitand transformarea unui contract de explorare in contract de concesiune. Documentul a stat la baza controversatului contract intre stat si firma Sterling.
Reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare si cel al Guvernului au fost de acord cu retrimiterea la comisie a acestei ordonante, aratand ca Executivul pregateste un nou act normativ privind schimbarea filosofiei de majorare si de colectare a redeventelor.
Premierul Emil Boc a prefigurat intrucatva acest vot declarandu-si public convingerea ca deputatii vor aborda cu maxima responsabilitate in Parlament aceasta ordonanta. “A fost o actiune premeditata a Guvernului Tariceanu din 2007, cand si-a pregatit miscarea din 2008, pe final de mandat, pentru a acorda acel contract care prejudiciaza interesele Romaniei, iar noi avem datoria sa curmam acest abuz”, afirma recent Boc.