Obiceiul, in aceasta perioada, este urmatorul: se trimite un comunicat redactiilor cu textul „Continuand traditia din anii anteriori, societatea noastra – sau dupa caz, inspectoratul, institutia ori Clubul de Fotbal – a tinut sa aline, in aceasta perioada a Sarbatorilor de Iarna, amaraciunile celor loviti de soarta. Astfel, salariatii nostri au strans suma de 1.000 lei, pentru a le oferi o clipa de bucurie celor internati, varstnicilor, copiilor”. Tot conform obiceiului, se trimit si poze in care este surprins un atacant nu in ofsaid, ci inmanand o plasa vreunui necajit.
Exceptia de la regula a facut-o, pana anul acesta, Curtea de Apel Ploiesti. Astfel, actele de caritate ale personalului din cadrul instantei, in jurul careia sunt arondate trei tribunale, s-au facut fara tam-tam, ca sa nu zicem ca au fost tainuite… Pentru justificare, ni s-a spus: “Am considerat ca nu este cazul sa facem publice actele noastre de caritate, fiindca nu era neaparat nevoie sa ne impaunam cu astfel de actiuni” (magistrat Simona Buzoianu).
Si, totusi, fara drept de vreo cale de atac impotriva hotararii, personalul din cadrul sus-amintitei curti s-a pronuntat: “Mos Craciun exista pentru toti”. Ca si legea. Pe cale de consecinta, atat judecatorii cat si personalul auxiliar au pus mana de la mana, umpland sacul lui Mos Craciun. Intermediari – presedintele Curtii de Apel Ploiesti, magistrat Valentina Gheorghe, si prim grefierul Catalina Goicea, care au strans darurile de la angajati (hainute, dulciuri, jucarii), daruri ce urmeaza a fi trimise la un Centru pentru copii din Vest, cel mai probabil „Ciresarii”.
Cum spuneam, in anii anteriori, astfel de actiuni au fost facute fara a fi aduse la cunostinta publicului larg prin postarea pe site a hotararilor, cum este noua regula impusa de catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), numai ca, odata ce s-a lansat al doilea numar al Revistei de Drept a Curtii de Apel Ploiesti, am aflat si despre actiunea caritabila, care va fi dusa la indeplinire marti, 16 decembrie.
In contextul in care s-a amintit despre CSM, este bine a se arata ca instanta ploiesteana s-a conformat obligatiei instituite de catre acesta, in ceea ce priveste publicarea, trimestriala, a Buletinului Jurisprudentei si a Revistei de Drept a Curtii de Apel Ploiesti, exemplare din aceste doua publicatii ( nu si cadourile stranse pentru copii…) fiind trimise atat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cat si la CSM.
Revenind la cadouri; despre instantele inferioare in grad – Tribunal Prahovean sau Judecatoria Ploiesti – n-avem cunostinta sa fi facut astfel de gesturi caritabile, dar este posibil ca, prin omisiune cu buna stiinta, sa nu fi fost date publicitatii…
(F.T.)

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLUMEA IN CARE TRAIM
Articolul următorZaharul provoaca dependenta