* Cursaru a plecat de la Aerostar

Fost golgheter al Romaniei in campionatul 2001-2002, cand marca de 17 ori pentru FC Bacau, fostul jucator de la Astra si Chimia Brazi – Catalin Cursaru – a ramas, din nou, fara angajament.
Pentru atacantul care avea, candva, oferte din primul esalon francez, de la Lille, sau din Norvegia, amintirea vremurilor de glorie este foarte greu de suportat. Mai ales atunci cand nici macar in liga a III-a nu-si gaseste locul…
Jucatorul de 30 de ani a scapat, cu greu, de contractul avut la Progresul Bucuresti, unde, in prima parte a acestui an a avut parte de antrenamente prin parcuri. Liber de angajament, Cursaru a crezut intr-un proiect initiat in Bacau, unde alaturi de alti colegi de-ai sai, de la FCM – precum Mavriche, Apostol sau Geaman – Catalin a semnat cu Aerostar, echipa antrenta de Ion Sdrobis si Ghita Poenaru. Ploiesteanul a evoluat doar in prima parte a sezonului pentru moldoveni, Aerostarul pierzand sprijinul Primariei, care a mers spre echipa antrenata de Octavian Grigore, Stiinta Bacau, si astfel au urmat restructurari la echipa. Avand un contract peste media Ligii a III-a, Cursaru s-a vazut „liberat” de angajament, dar nu poate semna cu alt club, pana in iarna, in prima perioada de transferuri.
Pentru Catalin, una dintre echipele ce si-a manifestat interesul este chiar clubul ce l-a lansat in fotbalul de performanta, Chimia Brazi, fiind clar ca vremurile cand pe semnatura sa se luptau marile forte ale Ligii I, unde a marcat peste 50 de goluri, au apus.
Marian Dima