Ajutoarele de stat cresc de cinci ori

Ministerul Economiei si Finantelor a propus majorarea sumei destinate ajutoarelor de stat de la 200 de milioane lei in acest an, la un miliard de lei in 2009, a declarat, ieri ministrul Varujan Vosganian.
In opinia acestuia, ajutorul de stat reprezinta cel mai direct instrument de sustinere a economiei si este normal ca orice Guvern sa fie preocupat de asigurarea unor fonduri cat mai mari. El a mai aratat ca ajutorul de stat este un instrument care conduce la majorarea semnificativa a investitiilor in economie. Cele mai multe sume au fost alocate pentru ajutorul de minimis pentru IMM-uri.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca sumele aferente ajutorului de stat vor creste anul viitor la un nivel de patru ori mai mare comparativ cu alocatiile prevazute in bugetul din acest an, la circa 900 milioane de lei, pentru proiecte mari de investitii si pentru intreprinderi mici si mijlocii. Majorarea sumelor aferente ajutorului de stat a fost decisa de Guvern ca urmare a crizei financiare globale.