In prezenta ambasadorului Macedoniei in Romania, Ljupco Arsovski, alaturi de sotia sa, a prefectului Prahovei, Doru Nechiti, a deputatului si secretarului grupului de prietenie romano-macedonean din Parlamentul Romaniei, Horia Toma, si a presedintelui Camerei de Comert si, totodata, consulul onorific al Republicii Macedonia, Aurelian Gogulescu, a debutat, sambata dupa-amiaza, turneul international de volei veterani, organizat de echipa Tricolorul LMV Ploiesti. Acesta s-a desfasurat in sala Colegiului National „Mihai Viteazul” din Ploiesti si a adunat la start patru echipe: Vardar Skopje, O.K. Strumica (amandoua din Macedonia), CSM Targoviste si, evident, Tricolorul LMV Ploiesti.
Trebuie mentionat ca echipa din Ploiesti este singura din Romania care organizeaza si participa la competitii internationale de veterani, finantarea provenind, in totalitate, de la componentii echipei, in special de la firmele DAAS Romania (vicepresedintele echipei, Dan Mocanu) si Diadra SRL Ploiesti (presedintele formatiei, Dragos Diaconeasa). „Avem nevoie si de sprijinul primariei, mai ales ca prin intermediul turneelor la care participam sau pe care le organizam se dezvolta relatii de prietenie, dar si relatii economice. Iar, majoritatea echipelor similare pe care le intalnim au sprijinul reprezentantilor locali. In definitiv, noi reprezentam Romania si Municipiul Ploiesti, in mod special, promovand sportul prahovean la nivel international”, ne-a precizat presedintele echipei Tricolorul LMV Ploiesti, Dragos Diaconeasa.
Primele meciuri s-au disputat intre Tricolorul LMV si CSM Targoviste, ploiestenii iesind castigatori dupa o lupta extraordinara, decisa in setul trei, incheiata in favoarea acestora, cu 15 – 13. Primul set a revenit dambovitenilor, cu scorul 25 – 21, Tricolorul egaland situatia la seturi, in urmatorul, castigat cu acelasi scor.
In duelul macedonenilor, echipa Vardar Skopje a iesit invingatoare, insa nu fara emotii, jocul fiind unul frumos. Jucatorii din Skopje s-au impus in doua seturi, cu scorul de 25 – 19 si 25 – 22.
Duminica dimineata s-au disputat finalele turneului, la care au asistat consilierii locali Razvan Lungu (PNL) si Elisabeta Popovici (PD-L), cei doi inmanand, la final, cupele primelor doua echipe.
Meciul dintre CSM Targoviste si O.K. Strumica a fost extrem de disputat. Macedonenii s-au desprins, initial (8 – 6), dar CSM a revenit, reusind sa se impuna cu 25 – 21, in primul set. In al doilea act, tot jucatorii din Strumica au condus, in debut, cu 8 – 5, echipa din Targoviste preluand, mai apoi, conducerea, cu 19 – 16. La acest scor, macedonenii si-au revenit, nedorind sa piarda fara o lupta adevarata. Acestia au reusit sa duca setul in prelungiri, dar CSM Targoviste a castigat, pana la urma, cu 27 – 25, adjudecandu-si locul trei, la finalul turneului.
Finala mare s-a disputat intre Tricolorul LMV Ploiesti si Vardar Skopje, macedonenii fiind cei care au castigat in turneul organizat de acestia, in aprilie, in acelasi act al competitiei respective. De data aceasta, a venit randul ploiestenilor sa castige, primul set fiind mai disputat, adjudecat de Tricolorul cu scorul 25 – 17. In al doilea set, prahovenii s-au desprins inca de la inceput (8 – 2), fiind de neoprit prin interventiile lui Madalin Marinescu, iar scorul final a fost 25 – 14.
La sfarsitul turneului, antrenorul Mihai Anton ne-a declarat: „Nu ne asteptam sa castigam atat de usor, dar lor le-au lipsit cativa jucatori importanti si am reusit sa ne impunem”.
Peste o luna, echipa ploiesteana va participa, in Turcia, la un turneu organizat de formatia Galatasaray Istanbul, la care vor lua parte unele dintre cele mai puternice echipe de veterani din Europa de Sud-Est. Intrecerea se va numi Balcaniada sportivilor veterani, iar aceasta face parte dintr-un eveniment mai amplu, in care se vor desfasura intreceri din mai multe discipline sportive. La aceasta va participa si echipa feminina a Clubului Tricolorul LMV, de care se ocupa Mihaela Bellu, vicepresedinta a gruparii.
Componenta echipelor participante a fost urmatoarea:
Tricolorul LMV Ploiesti (locul 1): Jean Bunea, Laurentiu Marcu, Florin Vasile, Dragos Diaconeasa, Adrian Triculescu, Marius Stefurac, Adrian Vasilescu, Madalin Marinescu, Mihai Georgescu, Mihai Serban, Dan Mocanu, Adrian Istrate.
Antrenor: Mihai Anton.
Vardar Skopje (locul 2): Zoran Dokuzovski, Dusko Damianovski, Aco Acovski, Ziuko Trpkovski, Dragan Ilic, Zoran Stoianovski, Ivica Salor, Ilco Kocevski, Saso Anastasov, Anastas Karanfilovski.
Antrenor: Lefter Boskovski.
CSM Targoviste (locul 3): Valentin Tastaman, Darius Pana, Valentin Cernat, Florin Grigore, Marin Pintilin, Dragos Bizdrigheanu, Eugen Hanceanu, Viorel Pintilie.
Antrenor: Marin Pintilin.
O.K. Strumica (locul 4): Toni Kecev, Antonio Golubov, Vase Kocev, Aleksandar Milkov, Miro Baldzie, Toni Karakolev, Liupko Tanusev, Mitke Arapov, Stojan Milkov, Olivar Colakov, Goce Koncaliev.
Antrenor: Stefan Veta.
Petre APOSTOL

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEUROPAREREA MEA
Articolul următorCampina